Friday, September 30, 2011

*öhhh*

idag är en sån dag då det känns som om varenda uns ork sugits ut genom öronen på mig. jag orkar inte sminka mig, duscha, smörja och piffa. raka benen är inte ens att tänka på. jag orkar inte rota fram andra kläder och försöka se respektabel ut. min lösning?

solglasögon.

syns sen.

Thursday, September 29, 2011

sharing the spirit

idag har jag varit hemifrån hela dagen. haft fika med fina m och magen, en liten sväng om affären, hälsat på mormor på sjukhuset och ätit middag hemma hos mamma. Passade på att mysa med finaste keya också. mosters gull.

nu sitter jag och myser med mina nya ikea-ljus. ta del av myser vet jag;

Wednesday, September 28, 2011

retur schmetur

känslan som infinner sig när man köpt nya kläder till kiddot, inköp man är jävligt nöjd med, klippt lapparna, klottrat i nacken och klätt på sagda kid och sedan ser flera små hål i ryggen när man lämnar på dagis. vilken lycka alltså.

Tuesday, September 27, 2011

för att en röd dörr betyder välkommen..

så sitter jag här igen och är hussjuk. suktar efter en trädgård att påta soliga höstdagar som den här. suktar efter stort kök att pyssla i. suktar efter att få ta tag i något och göra det till vårt.

jag är hussjuk efter ett hus med röd ytterdörr och en uteplats i solen.


eller en röd garagedörr kanske?

tisdag

helgen på jobb gick fort och över förväntan. som vanligt. det blir så när man trivs. gårdagen spenderades med näsan i kurslitteraturen som äntligen dykt upp på lokala biblioteket. det kändes lite stressigt där ett tag, men det löste sig. känns nästan som om jag ligger lite före i planeringen nu. kan knappt fatta att det är sista kursen. kan ni fatta att sen är jag färdig u-n-d-e-r-s-k-ö-t-e-r-s-k-a! det trodde jag aldrig.

min exemensgåva till mig själv blir en rosa usk nål. och allt annat jag tänker köpa de närmsta månaderna. det är bra att ha något att skylla på när jag kommer hem med nya kläder och sambon undrar om jag verkligen får plats med det i garderoben. då är det bara att slänga fram examen. världens bästa trumfkort liksom.


nu ska jag njuta av lite guilty pleasure tv. top chef - just desserts och sukta efter gottis.

Friday, September 23, 2011

"you think that true love is the only thing that can crush your heart. the thing that will take your life and light it up, or destroy it. then.. you become a mother."

f r e d a g

när jag körde hem efter shoppingen idag lös hela skogen av ett underbart mjukt marlboro man ljus. sen insåg jag att jag hade solglasögonen på. men vad gör det när hela världen blev lite vackrare. genom mina solglasögon.

kom hem med lite tröjor till kiddot, precis som vanligt. rekade även efter vinterskor till honom och det står just nu mellan två olika såp jag tänkte att mormor kunde hjälpa till att avgöra. fick också med mig en svala att ha kring halsen, en t-shirt som säger att rock stole my heart away, ett par sådana där jeans som man inte vet riktigt om det är leggings, jeggins eller nåt annat ggings. men jag anar ggings för dom har nämligen inga riktiga fickor fram och det ska jeans ha, om man går efter alla konstens regler (orginalet är ju levis 5-fickors.). råkade också få hem två par stövlar trots att jag hörde någon mumla något om skoförbud i morse. men det innebär ju bara att jag måste köra en sväng till det förlovade landet (ikea) och inhandla bättre förvarning. vilken lycka. 

så en bra dag helt enkelt, med trevligt sällskap. kunde bara blivit bättre om h&m haft det jag tittat ut på nätet. men, men. man kan inte få allt här i livet.  

Thursday, September 22, 2011

det hjälper inte att det är grey's ikväll när resten av dagen suger.

hittills kan jag inte säga alltför mycket positivt om denna dagen. vädret är trist. huvudvärken from hell är på återbesök och det känns som om en armé av pytte-pyttesmå djävlar slår direkt på min alma mater med rödglödgande små spjut. dessutom har vi precis avverkat 45 minuter i väntrummet hos tandläkaren som var sjuk. dom hade tydligen ringt till min sambo och pratat in ett meddelande, trots att hemnumret och mitt mobilnummer också finns hos dom nöjde dom sig med att flera gånger ringa hans nummer och prata in meddelanden. han jobbar natt. han sover nu. jag blir så trött. att tanken på att prova något annat nummer inte slog dom gör mig ännu tröttare.

och på biblioteket kan dom fortfarande inte svara till när min bok dyker upp.

jag är så trött och har så ont i huvudet att jag känner för att lägga mig ner på golvet och gråta som en väldigt ynklig varelse. jag hoppas att detta bara är en släng av gruvlig pms och att jag snart är mig själv igen.

hata denna tordagen.

typ pippi fast inte alls.

i samma sekund som blonderingen åkte i skapades en klump i magen stor som en sån där svettluktande medicinboll dom hade på gympan i skolan (fast egentligen började den dyka upp redan på coop, när jag stod där med svettfuktiga händer och tänkte att shit, nu fördärvar jag håret helt, precis när det äntligen återhämtat sig efter att gå från svart - blont - brunt - graviditet - rött - ammning  - blont - brunt - redish.) håret var nog aningen för funktigt. hur man handdukstorkar ett genomslköljt hår känns ju ganska individuellt, så blonderingen tog inte så mycket. lite ljusare blev det och helt ok. i alla fall när jag tittar mig själv i spegeln såhär på morgonkvisten, utan fason på rufset och ´med ansiktet fullt av finnar och blekhet och mörka påsar i stil med dom där extra stora sooppåsarna man kan köpa på byggmax.


eftersom resultatet verkade bli ok, så avvaktar jag den röda färgen tills jag har tvättat det ett par gånger och varit ute lite och liksom känt på det. dessutom har jag inte tid idag. kiddot ska till tandis och jag ska fortsätta hoppas att studielitteraturen dyker upp på biblioteket idag så att i alla fall pluggångesten kan släppa.


men nu känns det eventuellt som frukost, eh?

Wednesday, September 21, 2011

here goes..

om jag gråter sen så tröstar ni, ok?

12.04

jag har kokat kaffe, spillt ut hälften på mig själv, funderat på att måla om tånaglarna ett okänt antal gånger.

0 nya mail

jag har ätit upp vad som fanns kvar av tårtan sen kalaset i helgen, kladdat in ansiktet i den där masken som ska vara så bra men som luktar rutten tång.

0 nya mail

har sett första avsnittet av unforgettalble och kan inte bestämma mig för om det var bra eller bara sådär.

0 nya mail

just nu sitter jag och velar mellan att a. färga håret mörkare eller b. slänga i en blondering för att ljusa upp det och sen slänga i en ljusare röd toning. den där never ending hår frågan.

bah.

0 nya mail.

*dör*

10.28

0 nya mail..


nej, lite kaffe på det här alltså.


det här med böcker, bibliotek, post och kanske, kanske inte.

sitter och väntar på mail från biblioteket. det visade sig nämligen att jag hade fått tag i fel kurslitteratur till min nuvarande kurs. dom första två dagarna har det gått relativt smärtfritt att hanka sig fram med den boken jag hade, men nu (dag tre) börjar den relevanta informationen sina. redan i måndags var jag inne på biblioteket och fjärrlånade den. från malmö. jag frågade hur lång tid det borde ta. inte längre tid än normal postgång menade bibliotekarien. om dom verkligen har den inne, det står att dom har det, men man vet aldrig.

problemet är att boken bara finns i malmö.

det innebär att jag sitter här och ser på dåliga serier och bara väntar på ett mail om en bok som jag måste ha, men som bara eventuellt, förhoppningsvis dyker upp. jag håller ju verkligen mina tummar. men det känns som om risken att jag är körd är överhångande.

jag kan ju alltid fjärrlåna igen om boken inte skulle komma. och vänta ytterligare en vecka och bli underkänd i kursen. absolut kan jag göra det.

0 nya mail

*bankar frustrerat huvudet i väggen*

google shmoogle

är det bara jag som inte direkt fattar vad man ska ha sitt google+ konto till? alla andra finns ju på facebook.

Monday, September 19, 2011

varför är du i mitt huvud hela tiden. jag är trött på dig. stick.

en sån där crappy måndag

önskar nästan att jag hade varit en sån där dåligt mående brud i usa som bara packar väskan, sätter sig i bilen och kör. som landar långt hemmifrån och börjar om på nytt. bytar namn. det förflutna suddas ut. hon kan vara precis vem hon vill när ingen vet vem hon är.


stereon är laddad med bra musik och tankarna maler gammalt skit med länge passerat bäst-före-datum och jag kan inte få någon ro. stressen sätter sig i hela kroppen och jag kan inte andas och det känns som om huvudet ska explodera. men man kan inte göra så, bara dra. och jag vill ju inte det. jag vill bara få ett rejält försprång från tankarna som klibbar sig fast som äcklig dagen-efter-svett på min rygg.

men det enda stället jag kände att jag ville köra till (förutom hem, vilken bra runaway jag är liksom) var storstaden och längtan efter shopping. och så insåg jag att det gick inte för sig idag, jag måste plugga. måste få någonting gjort för sen måste det fikas i veckan och kanske måste jag jobba och så var stressen där igen. blandad med tankarna som näslat sig fast. 

jag behöver nya boots. kaffe. och bara få ventilera.  

Sunday, September 18, 2011

i min familj tar vi det här med fika på största allvar.

känsliga läsare varnas;

this just in;

en dagens outfit tagen i moodlight och med kattlådan som bakgrund, dagen till ära. le kid fyller ju tre bast. stora grabben. vi började firandet redan tidigt i morse med att köpa skitäckligt bilgodis och studsboll för femton riksdaler och få ett meltdown strax innan kassan. det är inte det lättaste att manövrera vildsint treåring, kundvagn från pygméville, betala och packa ner varor samtidigt.

förutom det? underbar dag. bh ska det förberedas fikatajm delux.

Friday, September 16, 2011

fuck forum

fick nyss veta att min kursare, kursaren som btw fått komplettera nästan samtliga uppgifter i denna kursen, samt behövt läsa mina färdiga inlämningar för att få rätt med uppgifterna fått mvg i kursen medans jag "bara" fick ett vg. har ingenting personligt mot henne, jag vet att hon har gjort sitt bästa. men gissa vad, det har fan jag också gjort. jag känner ändå att orättvisan är så enorm att jag bara vill krypa ihop i fosterställning och fulgråta.

det kan bero på att jag har mått lite kasst hela dagen och är sjukt trött efter att ha bakat bullar, kakor och tårta hela dagen, samt handlat och tvättat. oavbrutet.

det kan också bero på försenad pms eller en viss depression över att hösten faktiskt är här och att vintern är det enda som ligger framför oss inom en rimlig tidsrymd.

eller så beror det helt enkelt bara på att jag känner mig jävligt felbedömd.

motvind

har inte riktigt medvind idag. potatismjölet var slut, skrivarpapperna tog slut, registret i pärmen tog slut, behöver en ny pärm och kakorna blev inte exakt som jag ville i smaken. lite mesiga liksom och vem vill ha mesiga kakor. som sagt, jag tar det här med fika på största allvar.

men än finns det tid för vinden att vända. måste bara ta en tur till affären först. och sätta deg.

det kommer annat imellan och det är bra.

klockan är inte så mycket, men redan är första plåten kakor i ugnen. kaffet står bredvid och i kylen har jag bunkrat upp med extra energi, det krävs säkerligen idag. tvätt ska tvättas, rehabiliteringsböcker ska skummas igenom, kakor ska bakas, tårta ska bakas, bullar ska bakas, fler kakor ska bakas, paj ska bakas (i min familj tar vi fika på allvar), det ska damsugas, dammas och piffas.

så kanske ska jag ta tag i allt detta nu. första plåten ska ut om - 5 minuter.

under tiden lyssnar jag på nya melissan.

Thursday, September 15, 2011

and off we go.

jag vet inte vad dom stoppar i kaffet nowadays, men jag känner mig lite som energizer bunnyn på speed.

en inte alltigenom angenäm upplevelse.

nåväl, nu ska jag och lilla familjen ut och göra stan (byn), jag ska lämna tillbaka aptråkig studielitteratur på biblioteket och leta upp lika tråkig studilitteratur att ta med mig hem, vi ska svänga in om frissan och ansa kiddots kalufs en aning, sen ska vi ratta bort på ica med våra tusen pantburkar och få lite pengar retur (om inte le kid så tacksamt trycker på biståndsknappen igen vill säga) och sen handla upp dom igen på grädde, tårtljus, ballonger, redbull och annat man behöver när det är dags för kalas.

så, see you laters.

for the sake of autumn

stövlar skopunkten 399:- - klänning + skjorta h&m 199:- st - strumpor + väska gina tricot 79:- + 249:- - örhänge + skärp h&m 49:- st.

det är lite panik på gång här.

det är lite rastlöst här hemma just nu. skolan är slut om - 5 veckor och jag vet inte vart jag ska ta vägen sen. le kid fyller tre och samtidigt som det är så härligt att se sin lille kille växa upp så känns det lite sorgligt att tiden går så jäkla fort. det känns som om man bara hinner blinka så har ett år gått. jag hann knappt andas så var sommaren över och hösten här. jag har inte hunnit förbereda med höstjacka, kängor, värmeljus, nya plädar, koftor och en ny big ass temugg. jag har inte hunnit med. det går för fort. snart är vintern här och vi pulsar genom metervis med snö och fryser häcken av oss hemma i soffan och skrapar rutorna p-å   i-n-s-i-d-a-n!

så tar vi och djupandas i papperspåsen ett tag.

sådär. anywho. när jag blir sådär uppjagad behöver jag atomatiskt förändring. typ asap. och shopping. ofta är det håret som drabbas av förändringen. men jag vet att om jag klipper lugg så ångrar jag mig. klipper jag det kort så ångrar jag mig, färgar jag det blont eller svart så ångrar jag mig. kvar har vi allså bara två alternativ. antingen behåller jag det röda och försöker boosta det lite, eller så färgar jag det brunt. det är ju fint på hösten liksom.

men så är jag lite velig. sådär som jag kan vara. typ hela tiden.

och vad jag ville ha sagt med detta inlägget det vet jag inte. ni förstår, jag sitter och lyssnar på melissa horn och känner mig lite sådär tokigt ambivalent som jag gör ibland. det är liksom lite mycket stress i den här kroppen just nu. jag hade verkligen behövt den där shoppingturen. och ett paket hårfärg. och tusen snusklubbor och kanske aningen mindre kaffe än den mängd jag har hällt i mig idag.  

historien om att göra upp planer när man har barn.

igår var det meningen att jag skulle gjort någonting för mig själv. haft lite tid för mig själv, slösat lite pengar, unnat mig efter denna sommaren som varit ganska kämpig och regning och ful. och jag skulle köra själv, för att det skulle stärka mig. jag skulle känna mig stolt och självständig.

sen blev kiddot dålig. kräkhostan kom tillbaka och jag fick vara hemma och pyssla om honom. mysa och titta på den tråkigaste tvättsvampen i världen och äta sockerkaka like there was no tomorrow. tänkte att jag kör imorgon istället.

men idag är det imorgon och en ledsen kille ville inte alls bli lämnad. han var nog inte riktigt på humör. och rutinerna blev fel kom jag på när jag gick hem med tårar i ögonen. så kanske ringer dom och jag får hämta tidigare och då går det inte att åka hemifrån.

så istället sitter jag själv här hemma och gör vad jag brukar. tänker och försöker få nåt gjort. nästa vecka ska det i alla fall bli av.

jag är lätt värd massor av treggins/leggins/jeggins/jeans/andra byxor och toppar/linnen/snyggt skit och varma mysiga koftor och boots och färglada nagellack och en ny gigantostor handväska. jag är lätt värd.

så, någon som är sugen på en dejt nästa vecka? jag lovar take away kaffe (the good kind) och massiv shopping.

Wednesday, September 14, 2011

och så var han sjuk igen den där lille.

hade planerat att göra något kul idag, tyvärr vara alla andra upptagna, men för en gångs skull tänkte jag att det bryr jag mig inte om. jag åker själv. alldeles ensam till det lite störe shoppingcentret i den lite större staden. utvecklas liksom. sluta var en sån mes. i går kväll förberedde jag mig med att lägga upp kartan på ajfånen, bränna roadtrip skiva och packa om handväskan. sånt som man gör ni vet.

men idag är kiddot sjuk så mina planer gick i stöpet. så nu sitter vi och myser i soffan istället. glor på knasiga pingviner och funderar på vad mer vi ska göra idag.

Monday, September 12, 2011

typ, superfail.

ok. det här med att ni skulle berätta vem ni var, ni som läste bloggen. det blev ju lite pinsamt faktiskt. så jag känner lite att ni inte riktigt är mina kompisar längre.

men ok. jag har en förlåtande natur. så jag går och äter nu och så glömmer vi dethär. ok?

Saturday, September 10, 2011

too much?


bild från cloetta


tack vare katta kvack är jag nu informerad om att en ny polly has come to town. polly rocks. lakrits, cotron och choklad. först tyckte jag nog att "den dära dregen, han får väl ge sig nu, händer det inte tillräckligt i hans liv? kan man inte hålla sig till det man gör bra? måste man ha sånt storhetsvansinne att man säljer ut sig till ett godis märke för några fler minuters billig fame?

men sen tänkte jag att lakrits, det är ju gott. citron också. och choklad, don't get me started liksom.


och sen insåg jag att jag lät som joey i vänner.




a whole lot of nothing

det fungerade inte att blogga från ajfånen igår och idag har jag liksom ingen ork. nyss vek jag och lade in all den rentvättade tvätten sen igår och sen fick jag akut sätta mig i soffan och hämta ork. att ens tänka på att damma, damsuga, vattna blommor, diska och duscha gör mig kräkfärdig av orkeslöshet.

därför tänker jag stanna hemma från kvällens festligheter. jag menar, vad får man ut av att vara social anyways? mycket mysigare att se en film, äta nudlar och däcka på soffan. hamna i paltkoma liksom.

utöver det blir det jobb i helgen och sen är det en ny vecka med plugg, dagis och kalasförberedelser.

typ.

Wednesday, September 07, 2011

update:

ok. Jag säger bara en sak; skitäckligt. smakar frukt och mandel och det säger ju allt. russin är skitäckligt. ok, jag håller mig till dom goda sorterna. dom som inte smakar old folk candy.

typ polka. eller nåt.

ok, lets try this thing

och här kommer resultatet;

så nu får jag fortsätta med skolarbete en liten stund till innan det är dags att hämta hem kiddot.

dagens projekt:

klipp och klistra. ett större projekt än vad man tror först. resultatet kommer sen.

har även sjukt ont i magen och kodex hjälper nada, tips?

Tuesday, September 06, 2011

det är okej att känna

ehrm..

jag vet inte vad som händer i världen. folk blir bestulna på sina varmkorvar, hollywoodfruar tar hål i sina små, små barns små, små öron och skyller på nannyn, ekonomin går åt skogen och det orkanar i new york.

och beyoncé ska ha barn. det är väl fint.

vad som pågår i mitt liv just nu vet jag inte, men det gör migg uppenbarligen för upptagen för att hinna med att blogga. just idag har jag varit i skolan, tränat lite trots förkylning, skrivit lite arbete och just nu bakar jag bröd. och bloggar.

så jag vet inte varför bloggen blir lidande. antingen är det för att jag hittar på för mycket att göra, eller så är det så att jag inte känner att jag har något tillräckligt viktigt att säga. ni vet, jag är inte så jäkla intressant, tyvärr. fast jag gärna vill vara det. jag vill att ni ska hänga med mig här och tycka att den här tjejen, fan hon har ju allt. hon är söt (kanske någon av er tycker), hon är ju riktigt smart ibland (kanske ni också tycker, eller iaf någon. kanske. mamma?), hon skriver hyffsat bra och hon är rätt kul. hennes liv är kanske inte sådär jätteintressant, men hon är som en tjejkompis, kul att vina och snacka skit med. som ett stort övernattningsparty vill jag att bloggen ska vara. med öl och pizza liksom. vegetarisk såklart till hannah och om någon mer inte käkar kött. frida och barnen vill säkert också ha pizza och kidsen kan få läsk och lina, hon kan få en whiskey. och balfiebanan kan också få nått gott, om han och hans matte majsan vill hänga. systeryster, hon får alkofritt, för se hon ammar ju fortfarande den lilla, lilla.

och ni andra, ni är också sååå välkomna. men jag känner ju inte er, så kan ni inte berätta?

jag tänker göra som vissa andra (way större) bloggare och fråga vem ni är som vill hänga här och mysa? och på samma gång utsätta mig för major skäms om ingen kommenterar.

så pliiis?

Friday, September 02, 2011

vad är det för fel på folk?

vem stjäl en varmkorv ur handen på någon. och vem anmäler en korvstöld (även om rätt ska vara rätt). det är ju lite pinsamt att han inte kunde hålla i korven liksom.

läs hela händelsen h ä r

saker man kan göra..

en lördagkväll när man är sjuk är att multitaska ansiktsmask och toastäd. om man är extra flitig (som jag) kan man dessutom se till att fila ner naglarna till jobb imorgon, färga ögonbrynen och packa övernattningsväska. sen kan man säkert göra annat också. men detta är vad jag ska göra.

update; jag ska även inse att det faktiskt bara är fredag. godnatt