Tuesday, January 31, 2012

Nails; Carnival (aka Candy Shop dupe)



Ja, jag försökte mig på em egen dupe på Deborah Lippmanns Candy Shop. På ebay hittade jag den här pärlan för dryga 20:- plus frakt och ett gammalt H&M lack (Get a Rose 4 Me) fick agera bas. Lite för rosa tyckte jag nog att det blev, men det är bara att testa ett annat lack under nästa gång.

Själva glitter lacket då, då? Jo det är ett NYX Girls lack med namnet Carnival och det är glitter och hex i klara färger om vart annat. Ett riktigt partylack. Passar nog över det mesta. Jag var nöjd med bara lite glitter och då blev 2 lager lagom, vill man täcka nageln helt, då får man nog slabba på. Men det torkar snabbt och all in all är det ett fint lack - särskilt för det priset.

Livets gilla gång

Kiddot är lämnat på förskolan. Två gånger på vägen dit satte vi oss på ändan på isen - ingen gång på vägen hem. I tvättmaskinen snurrar gårdagens tvätt, golven är torkade och kaffekanna nummer två puttrar i köket. I fönstret brinner ett ljus för någon som är saknad och det är alldeles lugnt i lägenheten.

Vissa dagar är så. Inte innehållslösa och kanske inte direkt vanliga - dom bara är.

Beckham och kallingar

David Beckham gör ett sammarbete tillsammans med H&M såhär inför valentin. 14 plagg i underklädeskategorin som är totalt plain men som säkerligen kostar extra bara för att Beckham satt sitt namn (märke?) på dom, visar lite hud och ser svår ut.

Don't get me wrong. Jag gillar Beckhams kropp just like the next girl, men jag har svårt för alla dom här sammarbetena som bara ska generera en massa habegär och dra in en massa extra cash. Jag vet att det är så det går till - men ändå. Kan vara för att ingen kollektion hittills lockat mig, jag vet inte. Massa konstiga mönster det är inte för mig.

Redan på basplaggen kan vem som helst se om man handlar på Gina Tricot eller H&M idag - varför skulle jag vilja skylta med det ytterligare genom att klä mig i deras chockkollektioner?

Tillbaka till Beckham kollektionen. Det enda som lockar bland de 14 gråa/vita/svarta enfärgade basplaggen är isåfall byxorna på bilden. Och inte åt sambon, utan åt mig själv.

Är det Beckham-jalingar som hamnar i paketen åt era valentines i år?

Eller ni gör som jag och behandlar dagen som vilken annan?

Monday, January 30, 2012

Weekly Wishes v.0.5

Från blöja till boxer. En stor förändring för en liten man.

Mitt i allt som händer i livet just nu, pottränar vi här hemma. Det är svårt. Jag tänker inte fördjupa mig så där väldans i ämnet här på bloggen.

Men jag tänkte, mest så att ni vet vad vi pysslar med just nu.

Sunday, January 29, 2012

Nails; Salt Licorice


Ett mörkt silvergrått lack från KICKS. Detta lacket gillade jag inte alls. Det är rinnigt, täcker dåligt (på bilden har jag ändå tre lager) och blir randigt hur jag än bär mig åt. På grund av den dåliga täckningen ser det dessutom ut som om man har stött emot med naglarna överallt. Inte ens priset kan höja upp betyget på detta, för visst är 39:- billigt, men det hjälper föga om lacket i sig är värdelöst.

Jag kan tänka mig att det kan fungera som underlack innan partyglittret åker på, men annars; Ett riktigt bottenköp.

vissa dagar får man post..


..med de allra finaste frimärkena man kan tänka sig.

Saturday, January 28, 2012



To live in hearts we leave behind

Is not to die.

- Thomas Campbell

Thursday, January 26, 2012

radiotystnad

Vissa dagar är lite jobbigare än andra. Man är lite känsligare, man mår lite sämre och allting känns lite värre än vanligt. Idag har varit en sådan dag. Imorgon kommer med stor sannolikhet också att vara en sådan dag och några dagar till framöver.

Så imorgon och på lördag går jag till jobb och försöker skingra tankarna som maler. Men ni får ha en bra helg.

Nails; Depend 201




Krämlacket 201 från Depend är en riktigt tjusig korall-rosa karamell. Det är nästan så att man fick sommarvibbar när man lackade naglarna och jag tror att den är galet snygg till lite brunbränd hud. 3 lack tyckte jag kändes lagom, men om man hade lackat dom på dagen istället för mitt i natten när man inte ser sådär himla mycket - så hade det nog räckt med två. Enda nackdelen med Depends minilack (förutom bristen på namn, hur kul är "201" egentligen. Lite fantasilöst faktiskt) är att penselgreppet är så litet, men det är väl det man får ta när man målar med minlack.

Kostar 25:- (Jag hittade mitt på rea för 12.50:-) och man kan hitta dom nästan överrallt. Jag hittade mitt på Ica.

Wednesday, January 25, 2012

Yellow Brick Road

Gissa hur glad man blir när man surfar runt på nätet och läser sin bloggfeed och ser att man har vunnit det alldeles underbara Deborah Lippmann lacket Yellow Brick Road hos allicebloggen?

Väldigt!

Så glad, så hade jag inte varit alldeles fullproppad med pannkakor så hade jag rest mig ur soffan och gjort en liten glädjedans!

One of those days och lite grrr.

Vissa dagar är det precis som om man inte har någon botten. Man är liksom sugen på allt. Oftast när det suget sätter in har man ingenting hemma heller. Att då ha tillgång till internat och googla cheesecake/cupcakes/cake/chokladnyheter-2012/fyllda-ballerina-cookies det är bara plain stupid.

Så helt garanterat blir det en sväng till affären snart, annars kanske jag blir sådär blodtörstig och elak, och det vill vi ju inte.

Tuesday, January 24, 2012

Nails; Samoan Sand



Det alldeles perfekta lacket för dom där dagarna man vill ha lackade naglar men man vill hålla det neutralt och nerdressat. Ett lager av denna och det påminner mer om ett aningen tintat överlack. Superfint. Vill man ha hela nageln i samma ton, krävs det dock ett par lager till. Liksom andra OPI lack har den en lagom stor borste och en aning för rinnande konsistens för min smak. Men smaken är ju som, ehm, delad, liksom.


Need less to say - det perfekta vardagsnagellacket - om än lite tråkigt.

Ögonblick

Efterlysning

Sitter och söker nätet med ljus och lykta efter en guldig paljettkjol. Typ den på bilden. Den kommer från Vero Moda och har ett trevligt pris, bara 199 riksdaler, men den verkar dessvärre vara slutsåld överallt.

Så om någon vet var jag kan hitta den i en petite storlek (typ S) eller någon annan liknande, eller t o m ett tyg som ser ut så (verkar vara lättare sagt än gjort att hitta, när blev det omodernt med paljetter egentligen? Allt som glittrar är ju underbart) för en vettig peng, så kan ni väl hojta till?

Pretty please med lite socker.

Tack och hej.





Edit; Mest för att förklara the seriousness of the matter; Jag känner att jag kommer att bli s j u k t olycklig om jag inte får tag på en sådan här kjol. Ni kanske t o m råkar ha en liggande i garderoben som ni aldrig mer vill ha på er - då vet ni vem som väldans gärna adopterar den.

Jag upprepar; s j u k t olycklig.

När man snöar in på att renovera ett badrum som man inte har.

Sitter på pinterest och blir inredningssjuk. Drömmer mig bort bland gamla vaskar, paneler och lejonfotsbadkar och undrar var jag någonsin ska kunna hitta liknande alternativ i tråkiga, stilrena, avskalade Sverige.

Jag är väl inte så värst färgglad själv heller, men jag gillar det rubusta, det charmiga, det detaljrika och inte det kantiga avskalade som har varit så modernt i många år. Bara tanken på en massa björkfaner får mig att kräkas lite i munnen.




Ett badrum fyllt av charm. Fast hade det varit mitt hade jag nog gjort såhär med panelen;




Målat den i någon tjusig färg. Typ gråblå som på bilden, eller mer seafoam/grönblå eller ljusgul eller kanske rosa. Ljus korallrosa och med en sådan där takkrona. Skitsnyggt.

Fast jag vet inte om det riktigt om det rosa hade fallit sambon i smaken.

Monday, January 23, 2012

Weekly wishes v.0.4

*yay*

Hur glad man sedan blir när man hittar dom där försvunna bilderna för att dom av någon oförklarlig anledning lagt sig mitt i mappen?

Jätte.

*beep* *beep* *beeeeep*

Hur arg blir man när datorn bara låtsas flytta över bilderna från ens minneskort och man får en gångs skull glömmer att dubbelkolla att dom hamnade där dom skulle så att flera hundra bilder bara är puts väck?

Ganska arg, faktiskt.

Sunday, January 22, 2012

"Far jag kan inte få upp min kokosnöt"

Att få bort gliternagellack sedan man överlackat med seche vite är svårare än..  Ja, ni förstår.

"Inte ens med hammare och spik"




Morgonsurf

Kiddot tyckte att det var en bra idé att börja dagen med att skriksjunga halv 6. Det tyckte inte jag. Så nu är jag trött. Mer död än levande. Sitter och surfar lite slött och trillar över en amerikansk sida som gör snygga kameraväskor. Blev totalförälskad i denna;

Den är så solig och fin. Jag har letat efter en snygg gul väska forever. Lyrics heter den. Jag skulle kunna tänka mig att få barn tillsammans med den. Det bästa av allt? Den har sådana där fack som min fula orginal kameraväska har och rymmer allt det här;


Men det spelar egentligen inte så stor roll hur awesome den är för även om dollarn är låg har jag inte 154.99 att lägga på en väska. Lite price - eller så är det jag som är snål? Men nu vet jag vad jag ska hålla utkik efter.

Friday, January 20, 2012

tips från the internet machine


Pinterest. Så bra grej. Fungerar lite som en online mood-board. Här "pinnar" man sånt som är fint/fult/beundransvärt/helt-jäkla-fantastiskt och annat som man gillar/blir inspirerad av i olika mappar. När du "pinnar" en bild sparas källan automatiskt - kanon om man som jag alltid glömmer varifrån man fick bilden och på så sätt inte kan je cred till den som cred ska ha.

Ett annat plus är att bilderna inte tar upp en massa plats på hårddisken.

När du har "pinnat" bilder kan andra gå in och kika i dina mappar och "re-pinna" sånt som dom gillar och du kan göra detsamma i andras mappar.

Himla bra grej det här alltså.

Klicka h ä r och requesta ett medlemskap, vetja

Vissa dagar alltså.

Vissa dagar borde man inte få lov att vara ensam med sig själv. Man borde få en åthutning och en time out för att man är så elak mot sig själv. Det finns tillräckligt med människor i världen som älskar att trycka ner en, utan att man ska behöva göra det själv.

Men istället för att ge sig själv en pick-me-up och tillåta sig själv att känna att man är bra/fin/perfekt som man är, sparkar man lite extra på sig själv.

Skamligt är vad det är. Pinsamt.

Så nu tar jag en time-out från mig själv.

Casual friday

Lurviga inneskor - grå och rödmönstrade raggisar - svarta leggins fulla med ludd - vit skjorta med någon enstaka chokladfläck.

Dagens outfit alltså. Skittrendig.

Ny design/att slå huvudet i väggen

Jag älskar design. Jag älskar att sitta och pilla i photoshop i flera timmar. Jag tycker om bilder färg och form. Men rita eller måla det kan jag inte.

Sitter just nu och fnular på en ny header. Bloggdesign i övrigt ger jag mig inte på. Problemet är bara när bilden i huvudet och den på skärmen inte riktigt blir samma - så är sammanbrottet nära och allt kaffe i världen kan inte råda bot på frustrationen.

Jag vet precis hur jag vill att skiten ska se ut men jag har inte de rätta bilderna för jag kan inte skapa dom själv och att stjäla ligger mig inte för. Just nu är jag så frustrerad att jag inte ens reder upp att runda av detta inlägget eller att korrläsa för att se om det bara är ytterligare ett inlägg med svammel. Jag känner för att kasta något i väggen.

MVH
väldigt mogen och tålmodig _86

TGIF

Eller, ja, jag har ju varit ledig ett par dagar nu så jag känner inte riktigt den här fredagshetsen. Däremot känner jag lite panik. Tänk om vaktmästaren inte kommer idag med ett nytt rör till vår varsk i köket? Ska vi behöva fortsätta att duschdiska hela helgen då? Det slutade liksom kännas exotiskt och spännande redan under första kvällen.

Under natten har nog kiddot skickat över alla sina mysiga bassilusker till mig för jag känner mig onormalt tjock i näsa och svalg. Det känns ju också hemskt spännande. Men jag ska inte vara otacksam, det känns ju väldans bra att han blivit en sådan kille som snällt delar med sig. Men jag har inte någon tid över till att vara sjuk. Imorgon är det examensfirande för min fina Lina och jag vägrar missa't. Så imorgon efter 4-ish - bring it on förkylning!

Eller, helst vill jag ju inte bli sjuk, men om jag tvunget ska, så efter fyra då. Ok?


edit: varsk? vad är det? det låter som om det är dags att hålla helg faktiskt.

Thursday, January 19, 2012

Just nu;

Målar naglarna med enhörningsspya och tittar på Castle - för det är så en torsdagskväll ska spenderas.

Inte många knop här inte.

Är ju hemma med kiddot idag för att han är krasslig så vi har mest suttit stadigt placerade i soffan. Jag tog en paus från soffsittandet och blekte håret, men det gjorde inte någon väsentlig skillnad, i övrigt har vi (läs; jag) mest ätit en massa. Bullar, ris ala malta, pannkakor, kakor, och grönsaker en masse. Och målat naglarna lite.

Jag har en känsla av att kvällen kommer att fortsätta i samma anda.

Wednesday, January 18, 2012

För alla er tv-serie fanatiker..

.. eller om ni bara vill ha något att fördriva lite tid med. Gillar ni polis/crime serier? Gillar ni när det är lite sådär spännande och det händer mysko grejer? Gillar ni han den där mysiga killen Jorge Garcia från Lost? Gillade ni Lost och/eller gillar ni Fringe (skaparen är den samma; JJ. Abrams) Då är kvällens tips;



Första avsnittet får 4 hovar upp av 5 möjliga. Yay. Kolla in - nu!

Nails; Stranger Tides

Jag är en sådan där tjej som har lätt för att bli förälskad i olika färger. Färger betyder så mycket för mig. Vissa färger är fyllda med känslor och minnen. Som Stanger Tides till exempel. En grågrön, kanske för många, ganska medioker färg. Men för mig utstrålar den lugn och harmoni. Den här färgen hade platsat alldeles fantastiskt bra hemma hos mig, på en fondvägg, en servis med bladrankor, en fåtölj i sammet eller en gammal trasmatta.




I vanliga fall ligger OPI lacken på ungefär 150 kronor styck om man kan hitta dom bland annat på KICKS.

En lite rörig dag.

Idag har det hänt allt möjligt och jag är alldeles trött i hela kroppen. Det har tvättats ofantliga mängder smutstvätt, fikats och snackats så att jag nästan har sår i munnen med M (&M fast han är så liten så han sov mest), hämtade ett sjukt kid på dagis (stackars liten, sen somnade han i kundvagnen på coop, en sån där som ser ut som en bil. Stackaren hade rattmärken i pannan när jag tog upp honom), fick stopp i vasken (igen) och blev med ett trasigt u-rör så numera diskar vi i duschen och avloppet i köket är ersatt med en spann - kul!

Lyckades dock haffa fastighetsskötaren i trappen (kryss i taket - honom får man aldrig tag i när man behöver honom) så han tog röret med sig och lovade att det skulle bli åtgärdat - om vi har tur så redan denna veckan! Yay (ironi).

Sen har vi såklart hunnit med att äta middag också och det är kanske därför jag känner mig som en säck potatis i soffan.

Så nu tänker jag inte göra sådär fasligt mycket mer idag faktiskt. Bara så ni vet.

Aningens avundsjuk

Sitter här hemma och läser bloggar och blir lite avundsjuk på skönhetsbloggarna som får hem vårprodukter som dom kan klämma, känna och prova på. Jag vill också testa. Jag vill också kolla in vårtrenderna och utbudet inann det kommer ut i butik och särskilt gärna vill jag testa dom produkterna som är alldeles för pricy för att jag skulle köpa dom själv.

Men nu ska jag lägga avundsjukan åt sidan för snart trillar M&M in för lite brunchfika. På en onsdag - det är inte illa, det!

Tuesday, January 17, 2012

The list!

Majsan länkade och ville att jag - J A G - skulle fylla i följande lista och vem är då jag att neka liksom. So here goes;

VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?



För tio år sedan var jag 15 år gammal, tyckte att skolan var pest, slutade äta och ägnade mina kvällar åt att åka shotgun med någon av de snygga killarna som jämt hängde invid torget. Vi drack häxblandning, träffade skumma typer och trodde att vi var coolast i världen och att vi visste allt och lite till. Vi var unga och dumma och kända att vi hade the time of our lives.

Idag är jag glad att vi överlevde.

Och samtidigt som det var en väldigt destruktiv fas i livet skulle jag aldrig velat vara utan den. Jag fick en av mina bästaste vänner på kuppen jue.

Men ibland när jag tänker på det behöver jag både en och två skämskuddar.




VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?


För ett år sedan var jag mitt uppe i min undersköterskeutbildning, jag drömde om sol och sommar och jag hade inte den vagaste aning om all smärta och glädje som skulle landa hos oss året som låg framför mig.

FEM SNACKS DU GILLAR


. Choklad. I alla former.

. Cheez ballz


. Cheesecake
. Sura gröna flaskor bland lösgodiset.
. Sourcream and onion chips med en bit choklad och en sådan där haribo napp. Typ som en ganska underlig s'mores.


FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:


Skitmånga. Ni skulle höra mig i bilen.

. Allt med Maria Mena, Melissa Horn eller Nickelback.

Annars är jag himla bra på att liksom nynna/mumla/waila i versen och sen klämma i som bara den i refrängen. Det är jag micket bra på. Typ bäst.


FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:


. Köpa drömhuset och inreda det precis så som jag vill. Sambon kan få inreda ett spelrum i källaren och sen är det jag som bestämmer resten. Om han är snäll. 

. Köpa sånt som jag har varit alldeles för sparsam för att slösa pengar på innan. Fast just nu kommer jag inte på något - men jag skulle liksom unna mig om det fanns något jag hemskt gärna ville ha. En cykel med cupcakes på t.ex. 

. Skämma bort familjen och närmsta vännerna. Vad är det för vits med att ha lots of cash om man inte har någon att dela glädjen med?

. Skänka bort lite till vettiga organisationer. Sådana där chefen inte sticker med pengarna. 

. Bara jobba lite ibland och ägna resten av tiden åt familjen och mina drömmar.  



FEM DÅLIGA VANOR

. Jag har ganska dåligt tålamod. Om jag har en bild i huvudet på hur någonting ska bli kan jag nästan bryta ihop fullständigt om det inte blir så.

. Jag tittar på alldeles för många serier. Eller vänta. Är det en dålig vana, egentligen?

. Det kan hända att jag skjuter upp tråkiga saker.

. Jag har alldeles för lätt för att bli besatt av saker.

. Micket, micket dåligt självbild.




FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA


. Mysa med familjen

. Pyssla i photoshop

. Baka och laga mat

. Hitta nya kul affärer samt göra loppfynd!

. Göra kulturella saker (läs; titta på serier och filmer och läsa böcker (oftast inte av nobelpristagare)-


FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA


. Långkjolar och långklänningar i sånt där sladdrigt t-shirtstyg.

. Strumpbyxor och vanlig kort tröja (Jo, det finns människor som går ut så - gärna tillsammans med vita trosor. Verkligen classy när man ser färgen på underkläderna genom strumpbyxorna och man kan undra om dom aldrig har hört talas om kjol/klänning/tunika/shorts liksom)

. Nätbrynja

Annars är jag nog inte sådär svår när det gäller kläder, eller så är jag för trött för att tänka ut något just nu.

FEM FAVORITLEKSAKER

Utan inbördes ordning.
. Datorn


. iPhonen


. Räknas nagellack?

. Mina köksapparater.

. Systemisen (kameran, duh!)

TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN

Mirijam (fast det kanske är fusk, hon har ju redan gjort den)

Hannan

Karin

Lisa

Cathy

Matilda

Anna


Och följande tråkmånsar som inte har någon blogg. Buh!

Lina

Frida

Maria



*lång utandning*

Efter en intensiv dag på jobbet, fika och hämtning av kid hos svärmor, en tur till bildoktorn med skrammellådan och middag är denna bruden slut som artist. Har tagit plats i soffan och jag kommer inte att flytta mig en milimeter om så mitt liv hänger på det. (Det var rent ljug. Jag tänker natta kid - hämta proviant i köket och nagellack i badrummet, men sen - n o t h i n g!)

Så.. Vi hörs imorgon va?

Monday, January 16, 2012

Godnatt!

Trött bloggerska

Paddyglittriga tår

Sleep tight och bedbuggar och sånt.

What to do?

Ni vet när man sitter i soffan och bara slöar. Helt inne i något på tv:n men ändå lite rastlös. När man känner för att måla naglarna men vet att man ska jobba på morgonen (och därför måste ta bort det igen innan man börjar). Vad gör man då?

Jo man målar tånaglarna med så mycket grönt och glitter att det ser ut som om någon kräkt upp en diskokula på St. Paddys day!

Ändrade planer, once again

Det blev inte till att hålla helg ikväll. Det blir till att stiga upp tidigt och köra till jobb istället. Det är sånt som händer. Men eftersom jag var inställd på helg och jag är ganska (läs; skitmycket) trött känner jag att jag på grund av detta är sjukt värd munkarna jag skickade sambon att köpa. Sjukt värd.

En sak som gjorde mig skitglad när jag ramlade in genom dörren helt förbi av trötthet; Stort paket från Amerikat! Yay!

Weekly wishes v.0.3

Sunday, January 15, 2012

En sådan där liten update;

Jobb(ig)helg gör att det blir lite sporadiskt med inlägg på lilla bloggen. Vi återupptar alltsammans på tisdag när jag är ledig (tror jag). Det här med att vara timanställd ger verkligen spänning i vardagen!

Nails: KICKS make up - "Oxygen Forest"

När jag var på KICKS under mellandagarna stod jag och velade hemskt länge över deras egna nagellack. Till slut så fick faktiskt två stycken följa med hem. Skimmerlack. Jag som inte ens gillar skimmerlack. Jag gillar cremé, jag gillar glitter, jag gillar matt, jag gillar flakes, holo och metallic - men inte skimmer. Så sen jag kom hem med dom där två lacken har jag gått och retat mig en del. Onödigt att köpa något som inte kommer att användas, unt so weiter.


Idag testade jag i alla fall det ena i brist på sysselsättning. Slängde på ett lager "Oxygen Forest" undertiden jag tittade på första avsnittet av "House of Lies" - ingen hit direkt, men man får kanske ge det ett avsnitt till.

Anywho. När lager nummer ett torkade så syntes det inte så mycket skimmer - det såg faktiskt ganska matt ut. Ett lager till och det var ett faktum; skitsnyggt mörkgrönt skimmerMATT nagellack. Inte alls vad jag förväntade mig. Verkligen en positiv överraskning. Dock hade det nog kunnat må bra av ytterliggare ett lager för ännu bättre täckning, men det hade jag inte tid med idag.



Lacket finns såklart på KICKS och kostar ungefär två tjugor. Rena kapet alltså!

Friday, January 13, 2012

Problemrapport

Någon mer än jag som har problem med blogger igår/idag? Jag kan inte klicka in på enskilda poster och jag kan inte svara på kommentarer. Det nya fönstret laddar upp och sen liksom låser det sig. Allting annat fungerar som det ska och internet i övrigt är bra.

Väldigt frustrerande.

Hjälp?

Ändrade planer + lack or no lack.

Det visade sig sådär spontant bli lite jobb i helgen också. Min typ sjunde jobbhelg på raken. Men jag är inte den som klagar - dom pengarna är bäst. Innan jobb imorgon ska dock mamma och jag iväg och göra lite personliga ärenden och eventuellt lite shopping för avslappning och sen 16.30 stämplar jag in. Så nu är fråga, sjukt rastlös som jag är om kvällarna, ska jag ta och lacka om tassarna i något fint bara för att ta bort det imorgon eftermiddag. Eller ska jag låta tassarna vila redan nu?

Åh dessa val och kval alltså. Man kan ju bli helt tokig för mindre.

Nails: Max Factor - "Silver"

I flaskan ser det ut som ett täckande mörkgrått lack fullt av skimmer och glitter. Efter första lagret försvinner den illusionen. Det är tunt, nästan genomskinligt och färgen mellan glittret ser nästan smutsbrunt ut. Efter lager tre och fyra börjar det ta sig, men även efter lager fem är jag fortfarande inte riktigt nöjd. Som singellack funkar det inte för mig.




Kanske fungerar det bättre med ett mörkgrått eller svart lack som bas innan man smörar på med glittret. För i det stora hela är det ett fint lack. Skimmret och glittret gör vad det ska och det påminner om sådan där mörk silverlame som man ibland kan se på catwalken. Så egentligen är det riktigt snyggt, bara en hel del för tunt.

Max Factor Max Effect Mini Nail Polish - "Silver" är det fullständiga namnet och kostar drygt 60 kronor bland annat på H&M.

Damn you, Göteborgs kex

Igår när vi var i affären och handlade stod dessa kakor precis vid ingången. Till halva priset. Om jag högg en paket? Ja. Om jag högg två och tre och? Nej det gjorde jag inte. Men nu ångrar jag mig ganska rejält. Fy för vad dom var goda. Trots att dom egentligen var till kiddot har jag nu snart lyckats kränga i mig hela påsen.

Så det var nog tur att det bara blev en påse. Vad som är lite dumt; Receptet finns på baksidan.

Så nu blir det till att springa ett par runder extra på jobb i helgen.

Dagens självnöjdhet (är det ett ord?)

Vissa dagar känner man sig bara så nöjd med sig själv. Man har gjort allt det där som man borde, men som man egentligen inte hade någon lust till Men istället för att sitta på soffan och käka praliner så tog man sig själv i kragen och gjorde allt det där. Man packade upp och vek de nytvättade kläderna, diskade, man putsade fönsterna, man piffade till blommorna, sorterade bland kiddots leksaker, strök och hängde upp nya gardiner och man plockade undan a l l a saker som ens andas jul.

Om man dessutom är extra duktig så ser man till att laga en nyttig middag ikväll så att man kan njuta lite extra av allt det där fredagsmyset, man ser till att hämta paketet som ligger och väntar på macken men som man inte har hämtat än eftersom man inte har haft tid att duscha eftersom man har gjort allt ovanstående, man ser till att duscha så att man inte luktar skunk och man ser till att ha packat för hemmahelg i stan imorgon.

Sen kan man känna sig jävligt nöjd och även njuta extra av paketen som kom idag. Särskilt makro linsen till kameran som jag redan älskar som ett andra barn. Känner redan suget efter att beställa en till.

Thursday, January 12, 2012

Mmm, bagels.

Ni vet hur det är när man är mitt uppe i någonting (eller ingenting alls) och man får ett sånt där råsug efter något. Det känns nästan som om man kommer att bli helt bonkers om man inte får det man är sugen på precis nu.

Sitter och kollar mini maraton av Kourtney and Kim takes New York (i brist på vättigare underhållning och trötthet) och blev precis vanvettigt sugen på bagels. bagels med salami/brie eller cream cheese/paprika/kyckling. Så himla gott.

Och så himla omöjligt att få tag i klockan halv elva på kvällen.

Nu grönskar det!

När jag flyttade själv för sisådär 4 år sedan fick jag en stor grön växt av min farmor och faster. Den växte sig större och finare och fortsatte att växa sig vild där vi bor nu. Till slut behövde jag plantera om den i större kruka och behövde då flytta bort den från fönstret. Det var inget den uppskattade och långsamt började den dö. Jag tog skott som står i vatten i en flaska i köket, men ingen vet riktigt hur det går för dom. Den stora blomman rensades lite grand och förpassades in i det rummet som vi kallar kiddots rum/datorrum men som mest innehåller skräp.

Igår bestämde jag mig för att ta tag i den växten och klippa bort a l l t som var dött. Det visade sig vara det mesta av blomman. Men döm om min förvåning när jag under allt det döda hittar flera nya skott. Så kanske kan den ta sig igen med lite omvårdnad och kärlek.


Jag kan ju göra mitt bästa, men några gröna fingrar det har jag nog inte.

colorama

Nu ska vi snacka lite nagellack. Mitt go-to nagellack har alltid varit svart. Inget speciellt lack, bara svart. I vissa lägen har det funkat med rött som go-to färg istället (detta råkar också vara sambons favoritfärg. På mina tassar alltså - inte hans) Men nu förstår jag inte hur jag har kunnat stå ut med att begränsa mig på det viset. Det finns ju tusentals fina färger där ute och att då bara köra svart? Vilken miss. Särskilt om man som jag numera går efter devisen "allting matchar bara det är fint"

Så, bring on the color!


Vilket är ert go-to lack? Det där lacket som ni slänger på när ni inte riktigt kan bestämma er? Det där som ni alltid känner funkar och som ni känner er snygga i?

Wednesday, January 11, 2012

Hur det går på sömnfronten?

Jodå, igår (och ikväll) tog jag Neurol från apoteket. Tydligen ska dom hjälpa en att stressa av och somna. Dom verkade dock inte göra så stor nytta på mig, fast det är klart. Jag somnade en halvtimme tidigare. Yay!

*gäsp*

Det känns som om jag har glömt att visa er något viktigt

Nämligen världens finaste kalender!


Fick den på min födelsedag av finnaste mamma som hade beställt på ebay trots att det kan vara krångligt och läskigt och allt. Det enda som kan klå den här ponybrown kalendern är om jag hade en ipad och kalenderna fanns som supersnygg app. Va? Det hade väl varit något. Lättare att radera om man skriver fel och man kan adda och ta bort klistermärken och sånt lite som man känner för.

Men nu finns inte detta - men jag, jag har the real deal.

"Orange"

Efter flera dagar i någon sorts trötthetsdimma kände jag att jag behövde en vitaminkick. Fick ett riktigt knalligt orange nagellack av syster yster (tack) i julklapp och jag kände att det var dags att testa det.



Isadoras Orange (118) är inget lack jag själv kanske hade köpt, orange är ingen färg jag normalt känner mig bekväm med, men som kick i vinterdiset funkar den utmärkt.

Borsten kändes aningen klumpig innan man hade känt in sig och lackets tunna konsistens gör att man får lägga på både två och fyra lager innan det täcker helt. Jag stannade vid tre lager (enough is enough) och även efter det såg man liksom en linje där det vita på nageln tar vid.

Annars ett hyffsat bra lack. 69:- kostar det och säljs där man hittar Isadoras övriga sortiment.


Om jag blev väldans sugen på att skaffa lugg nu?










Ja, ganska så.

pizzalunch

känner mig fortfarande inte mycket piggare än en sengångare och jag tänker såhär; kanske pizza kan råda bot?

Mad about Matte

Godmorgon!

Tänkte bara uppdatera er med att jag fortfarande inte har fått sova ordentligt. Frammåt halv två somnade jag igår. Ofrivilligt. Jag behöver m i n s t åtta timmar för att inte känna mig som en zombie - gärna tio, så detta håller inte. Ögonen går i kors och kroppen tyckar att till och med mattan på golvet ser inbjudande ut.

Det värsta är att det inte finns någon anledning till mina plötsliga insomningsproblem. Jag ä r trött, jag jag har ingen nyfödd spädis som behöver mat och våra grannar är inte vampyrer som sköter sin helrenovering på natten. Detta är totalt bonkers.

Men annars? Godmorgon!

Nu ska vi traska mot förskolan.

Tuesday, January 10, 2012

Oh, it's back!



Shameless är tillbaka. Äntligen. Lätt en ev de bästa serierna som finns.

Det var bara det jag ville säga.

"First mate"

fast jag egentligen har tankarna iställda på vårmode (redan) så har jag ett litet lager med mer höstiga nagellack som ska testas först. detta är första gången (pinsamt) som jag testar ett lack från china glaze och passande nog är det "first mate". en djup marinblå krämfärg som är riktigt snygg. Konsistensen var aningen tunn (täcker dock helt perfekt!) men kan "rinna ut" för den ovane (alltså mig - ovan vid china glaze). två lager räcker för kanon täckning.

alltså jag må vara partisk (älskar ju alla lack) men detta är super. älskar't. det enda minuset är hållbarheten. knappt ett dygn och det flagar till höger och vänster. känns inte så super att h&m's budget lack håller bättre än china glaze som är betydligt dyrare.

Färgen är är inte alls lila, så som det verkar på bilden, utan mörkt blå. på mig blev den så mörk att sambon som inte intresserar sig så mycket för nyanser konstaterade att den var svart. men vad vet han. blå är den, tjusigt marinblå- hade lite svårt att hitta något bra ljus och det är aningen svårt att fotografera när man inte har något vettigt objektiv. kanske dags att råda bot på det.

china glaze hittar man bl.a på kicks och går på dryga hundralappen.



sailorpinuppan hittar ni h ä r

På tal om annat

Det kom inget paket idag, så jag målade naglarna istället. Annars då? Jo, jag fixade lite ris ala malta innan, upptäckte att toapappret är slut, plockade undan på golvet och insåg att vi måste plocka ner julgardinerna. Och få undan allt julskit. Det känns nämligen inte som en bra förvaringa att allt står löst, huller om buller i ett hörn till nästa jul.

Solsken i blick

Solen skiner. Äntligen! Och jag vet att man inte ska klaga nu när den äntligen kommer fram efter att ha lyst(!) med sin frånvaro så länge - men den hade gärna fått tona ner det en aning så att jag slapp se hur sjukt smutsiga mina fönster är.

Orkar inte putsa fönster idag. Jag ska vara glad om damsugaren får lufta sig en sväng.

I väntans tider

(lånad h ä r)

Just nu går jag här hemma och väntar på inte mindre än s j u paket och väntan är lång. Tiden går aldrig långsammare än när man väntar på något. Vi får bara hoppas att innehållet lever upp till förväntningarna.

hon har koncentrationssvårigheter också.

sen jag fick problem att somna på kvällarna har jag också märkt av major koncentrations issues. vilket inte är så konstigt egentligen. fast jag kan sitta och pilla i photoshop i timmar i sträck så det är kanske mer en rastlöshet. jag, som älskar serier, kan bara titta ett par minuter sen måste jag kolla ebay/läsa bloggar/maila/facebooka/gå och städa lite, innan jag kan titta igen. jag har liksom inte riktigt ro att sitta och bara titta på något.

verkligen inte likt mig.

(när man är så trött som jag är, brukar man dessutom inte o r k a göra något - men jag orkar inte vara sysslolös. jag måste ha något för händer hela tiden. wierdo - she wrote.)

sömnprat och lämning av kid

var nyss och lämnade kiddot på förskolan. för en gångs skull verkade han helt nöjd med det. inget bråk om att jag stängde av tv:n, inga diskussioner när det var dags att ta på overallen utan han gjorde bara snällt som jag sa. sen gick vi och såg om bron fanns kvar i parken, kollade in vattenfallet och kastade lite pinnar. på förskolan kastade han sig över legot direkt och jag fick pussen och kramen och kunde gå hemåt.

nu sitter jag mest och känner mig som en zombie i soffan. känner att jag lätt skulle kunna lägga mig ner och sova ett par timmar, men det hjälper ju inte. meningen är ju att jag ska sova på natten. inte ta igen mig på dagen och ligga vaken hela nätterna.

vad gör ni när ni inte kan somna?

Monday, January 09, 2012

mysmåndag

idag har vi varit hemma hos mamma. eftersom syrran och hennes lilla fis (världens golligaste unge, hon har börjat med en massa nya söta grimaser nu och man vill liksom bara äta upp henne så söt hon är) också bor där blir det lite av en familjeträff varje gång vi kommer. det är kul. idag drog vi ut familjeträffen på stan för lite shopping. jag köpte dom där lacken som egentligen har känts för dyra, men som jag är såå värd. och sen hittade jag en mineral foundation och en mineral concealer på rean på h&m så jag tänkte, what the heck, dom är kanske bra, och så fick dom följa med hem. ett nagellack från h&m råkade också slinka med. dock är jag besviken över att jag inte hittade det gamla isadora lacket vintage mint som jag hade tänkt haffa idag. jag vet att jag har sett det på h&m för inte så länge sedan, men tydligen var det slut eller nåt. så jag får hålla dom blå öppna - för det måste jag ha.

annars då? det snöade lite, vi handlade mat på vägen hem, vi ska snart äta lite och vi har haft en ganska mysig måndag får jag säga.

weekly wishes v.0.2

Sunday, January 08, 2012

badrum, badrum

a beautiful mess visar upp sitt badrum. så enkel. så snyggt. älskar förvaringen av nagellack.


när man hittar sådan här fin inspiration suger det ännu mer att sitta fast i en tråkig lägenhet.

ännu ett inlägg (från hon dendära som borde sova)

jag har ju jobbat färdigt för denna veckan och nu väntar ett par lediga dagar. det bästa med det? att äntligen få fortsätta prova alla mina nya nagellack.

och att få umgås med kiddot, familjen och vännerna, förstås. (men ändå, kunna måla naglarna - lätt bäst)

....

hemma - duschad - äten - bäddat ner kid - ätit lite choklad och cheez ballz för att få blodsockret i balans (man får skylla på nått). hjärnan gick in i strömsparläge någon gång ungefär 16.23. jag är så trött i huvudet att det är svårt att formulera sammanhängande meningar. kanske är jag faktiskt äntligen så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig och faktiskt s o m n a!

men istället porrsurfar jag nagellack som en annan polish-oholic.

det är nog något fel på mig.

När saker och ting helt enkelt inte flyter på.

jag menar, att glödlampan på toaletten smäller 06.10 när jag ska göra mig i ordning för jobb, det känns ju sådär kul.

resultatet av att sminka sig i mörker = jag ser ut som om jag rymt från ett mentalsjukhus. not pretty. not pretty at all.

Saturday, January 07, 2012

status update;

hemma om och vänder i sängen. imorgon bitti är det på det igen. tiotimmars pass. alltså, jag älskar mitt jobb, men efter morgondagen ska det bli skönt med lite ledighet.

allting är precis som vanligt

insomningsproblemen var aningen bättre igår och redan halv två måste jag ha somnat. hade ställt klockan på ringning klockan åtta men jag måste ha varit helt utslagen för jag vaknade inte till liv förrän strax innan nio. sedan dess har jag hunnit med frukost och dusch och nu ger jag händer och naglar lite välbehövlig omvårdnad. eftermiddagen får fortsätta i samma slöa tempo; läsa bloggar, titta på någon serie, mysa med kiddot, äta grönsaker och bara vara innan det är dags att ratta till jobb klockan fyra.

hoppas att ni också får en fin lördag!

Friday, January 06, 2012

fredag, säger ni?

efter en vända in om bland bloggarna jag läser inser jag att det faktiskt är fredag idag. det betyder helg. för vissa, inte för mig. jag ska jobba. med fina karin. so it's all good.

däremot känner jag att jag faktiskt är, om det ens är möjligt, ännu mer värd den där shoppingspreen tidigare. jag är kanske t o m värd ytterligare en.

trevlig fredag på er!

och den, och den, och den, och en till

ibland tycker man lite synd om sig själv. exempelvis när man inte kan komma till ro och somna om nätterna utan ligger vaken till långt ut på småtimmarna. eller när man är väldigt förkyld.

när man dessutom är en duktig tjej och roddar hem och hus - familj och jobb under sagda förkylning och insomniska period, ja då, då känner man att man verkligen förtjänar något fint.

det är då det kan hända att man sitter framför datorn med visakortet i näven och råkar klicketiklicka hem både en och två och tjugofyra saker på nätet.

Thursday, January 05, 2012

update;

och nu sitter hon fast vid läppstiften.

oh, my lord.

obsession deluxe

sitter återigen på ebay. det förvånar ingen. har snöat in totalt på detta lacket;

bild lånad h ä r

men det verkar helt omöjligt att få tag på. har sökt över h e l a ebay (nästan iaf) och bara hittat en enda säljare. en tråkig fan som inte svarar på mina meddelande. jag har även insett att OPI och nicole by OPI har kopior på lacket (eller om det tvärtom är maybelline som har kopierat, det vet jag inte) men nicole by OPI är onödigt dyrt i mina ögon för ett "kul" lack och OPI lacket hittar jag inte på ebay. så just nu kan man säga att jag har kört fast.

men jag har några andra lack som jag är lite sugen på. kanske ska man lägga detta lacket på hyllan så länge, det är ju möjligt att det ploppar upp en massa snarlika lagom till alla hjärtans dag.

nagellack alltså. något av det bästa som finns.

dagens klagovisa

det här med noll internet i personalrummet. mycket dåligt.

Wednesday, January 04, 2012

22.36

ännu en kväll tillbringas med att dreggla över tjusiga nagellack på ebay.

gå och lägg dig!

mm, jag ska, ska bara titta på detta här också.

blir så trött på mig själv ibland.

soft kitty, warm kitty...



alltså, alla kan inte gilla katten, men hur fint är det inte?

saker som gör mig lite irriterad

alltså. människor som tvunget ska gå över gatan tjugo meter från övergångsstället och förväntar sig att jag ska stanna. jag hatar dom. har dom inget trafikvett?

gena gärna, men ta inte för givet att jag ska stanna och släppa över er. och om ni ändå tänker göra det, var vänlig och förflytta er aningen kvickare än en narkoleptisk sengångare.

mvh irriterad bilist_86

godmorgon

lyckades mygla mig till sovmorgon idag genom att inte låtsas höra kiddot och hans formel 1 bil. och det blev en rejäl sådan, sov till halv tio. det har nog inte hänt sedan kiddot föddes.

har precis tryckt i mig en macka och fixat ansiktet inför jobb i eftermiddag och nu sitter jag och funderar på om jag ska orka göra något annat än att dega i soffan fram till lunch.

Tuesday, January 03, 2012

newest obsession



skulle egentligen gått och lagt mig men istället sitter jag framför datorn och när en snudd på sjuklig ebay-obsession. vad jag letar efter? nagellack såklart. och något läppgunk kanske.

så shush - stör inte.

weekly wishes v.0.1



kjol 149:- h&m - randig topp 99:- och tjock tröja 199:- ginatricot - ljusslinga 349:- lagerhaus - M-A-C lipstick chili 195:- kicks.se - glasögon salming 799:- lensway.se - mugg 79:- indiska  - rött hår bild tagen h ä r i f r å n.

ibland bara förälskar man sig i saker. en sak som är säker det är att blir lönen bara tillräckligt bra den här månaden så är det jag som beställer finbrillorna. och hur fint hade det inte blivit att drapera ett par sådana ljusslingor i vardagsrumstaket. lite 50-tals kringresande cirkus feeling. underbart.

ibland är det tur att man inte skiter stålar - var skulle jag förvarat allt fint?

update

multitaskar samtidigt och funderar på om jag är värd två pirates OPI lack pga enorm innebrännare vid ögonbrynet samt mycket jobb resten av veckan.

ehhm?

sitter på fejjan och chattar grönsaker med bff:en som om det vore värsta porren.

hur normalt?