Saturday, June 30, 2012

Zombies och Brie

Dunderförkyld lördag fördrivs med ostbricka och The walking dead.

Friday, June 29, 2012

Status

Att sitta uppkrupen i soffan iklädd endast underkläder, stortröja och dom nya, redan så ÄLSKADE gummistövlarna. Fattas bara lite sån där delicatobollsglass som jag skulle testa men som min ICA tydligen inte har. Ron Pope spelar i högtalarna och en skinny white bitch står på bordet. En helt vanlig fredagskväll. 


Frågor på detta?

Wednesday, June 27, 2012

Sorry

Hinner aldrig updatera er. Jobbar skitmycket. Igen. Förutom det


- Hatar pissigt juniväder. 


- Passar på att löpträna när inga pass på gymmet passar mitt schema.


- Shoppar för mycket pga ångest över skitväder


- Bakar - eller funderar på det i alla fall. Ibland.


- Känner skitstort sug att rensa ut hela jäkla bohaget och packa lådorna och dra någon annanstans alt. till ett hus. Gärna i skogen. 


Och nu ska jag återgå till att klä på mig och äta och sånt som man måste göra innan man kör till jobbet. 

Saturday, June 23, 2012

Midsommar

Jobbade till  15.00, hämtade upp sambon på stationen, körde hem till mamma med familj och åt grisiga mängder sill, potatis och jordgubbstårta och pussade på finaste systerdottern som fyllde ett, sen var det läggdags för alla totalt uttröttade barn så vi körde hem, nattade, drack skinny white bitches och åt lakritspck glass och skorpor och tittade på CSI tills jag inte orkade hålla ögonen öppna längre.

Fin midsommar.

Wednesday, June 20, 2012

Brev till mitt hår.

Jag ber om ursäkt. Jag borde veta vid det här laget att det inte är värt att experimentera hemma. Man blir så sällan nöjd. Jag lider dessutom av någon sorts tvångssydrom som gör att jag aldrig kan sluta i tid. Det var ju hyfsat fint igår. Jag hade inte behövt bleka det igen. Men gjort är gjort och nu får vi gå vidare från det.

Jag tänker låtsas att detta är den hårfärgen jag föddes med. Vi låtsas att det ser naturligt ut. Så ingen säger något om det, va?

Jag önskar att jag kunde lova dig att aldrig göra om det, men vi vet ju hur det är. Förmodligen kommer det att klia i fingrarna snart igen och då blir det kanske rött. Och sen när jag tröttnat på det, då blir det brunt. Sen kommer det att kännas för mörkt till den bleka och glåmiga vinterhyn och då kommer det att böja igen. Jag är ett hopplöst fall. Jag borde skaffa mig en hög peruker istället.

Förlåt.

(PS. Tack för att du stannar kvar hos mig trots att jag behandlar dig så illa. Jag klär inte i kort hår och keps ser inte trevligt ut att ha på sig inomhus. Dock har jag ju köpt en ny hatt, men jag är tacksam för att jag får lov att använda den till mitt långa hår DS.)

Intuition - eller nåt.

Har en jobbig känsla i magen. En gnagande klump av rastlöshet och fel. Det har känts så ett tag. Förmodligen är det därför jag maniskt måste förstöra håret och vill shoppa loss som en shopoholic med platinum kort.

Går och tränar lite istället. Och bakar ytterligare en kaka. För det är också sånt som man gör när man inte riktigt vet var man ska göra av sig själv.

Dagens motto

"Bättre lite lila än mycket gult"

Hårupdate 1.0

Ber på förhand om ursäkt för hiskelig bild nedan;
Man skulle kunna vara snäll och säga att det är ombre färgat. Att nyanserna är honey och strawberry, fast det ser lite ut som en dålig hårdag för Lady Gaga. Eller så kan man säga sanningen - det är skitfult.

Så idag ägnar vi tiden åt inpackningar och rödvinsskölj. Dessutom har vi tvättid och mys på schemat. Inomhus alltså, jag är ju ledig och det betyder ostadig väderlek.

Tuesday, June 19, 2012

Helgen på jobb var tuff. Sen har det bara fortsatt. Ingen träning = jag mår pecka. Skulle ljusa upp längderna på håret och ser ut som Pippi Långstrump, the bad version. Dagens ambitioner i köket blev skräp. Allt jag tar vid förvandlas till hundskit.

Så nu är frågan hur jag får den nedåtgående spiralen att vändas uppåt igen. Tänkte ta ett litet löppass under morgondagen och kanske smälla till med lite trevlig Tabata för att liksom tvärvända träningsbortfallet. Köket håller jag mig ifrån, det får bli sallad alt. makaroner och köttbullar till lunch och middag, det är ju i alla fall svårt att klanta till.

Då är det bara frågan om vad fasiken jag ska göra för att rädda håret. Köra på lite silverschampo och ett par böner? Lägga i diamond blond toningen som ser ut att göra mig grå i förtid? Håret blir nog av med dom guldfiskfärgade toningarna, men istället för att se ut som Svetlana från valfri öststatsbar kommer jag sen att kunna liknas vid teskedsgumman. Läste någonstans att man kan skölja håret med rödvin och att det tar bort gula och orangea pigment i ett kick, men vågar man tro på det? Slutar väl med att jag är helt aprikosrosa i manen. Ett annat alternativ är att färga det mörkare och hoppas på det bästa (att det inte blir grönt) eller smälla till på en riktigt röd färg.

Varför fattar jag aldrig att man inte ska leka med håret?

Saturday, June 16, 2012

Vissa dagar är det så hektiskt på jobb..

..att man inte hinner hålla rast förrän klockan två.

Thursday, June 14, 2012

Note to self;

Att träna ett intensivt Tabata-core-pass på matta i spetstrosor kan (kommer att) leda till bränn/skavsår vid/på svanskotan. Sen får du ägna många smärtfyllda minuter åt att plocka textilfiberrester ur ett öppet småvätskande sår.


Detta rekommenderas inte alls.

Wednesday, June 13, 2012

Onsdagsbak

Heldag på jobbet och knäppt bådar faktiskt för tyck-synd-om-mig/onsdagsbak.

Citronkaka med vallmofrö.

Tuesday, June 12, 2012

Vad gör man en ledig tisdag?

Jo, man packar väskan och drar iväg på lite mysfika och skogsmullehäng.

Monday, June 11, 2012

Heja, heja!

Har haft en rätt intensiv jobbehelg med sjukt långa dagar, men nu laddar vi om taggar för svensk vinst i fotbollen.

Heja svärje, nu tar vi dom och allt sånt.

Saturday, June 09, 2012

Det måste liksom vara något fel på mig.

Jag måste vara Sveriges skröpligaste/svagaste/mesigaste tjugofemåring om jag knappt hinner hem och äta efter en nio timmars arbetsdag innan jag måste lägga mig och avlida i sängen två timmar. Sen gick jag upp, åt en kaka och nu känner jag mig dödligt svag och trött igen. Dusch är inte att tänka på. Sängen klockan 19.38 - skrämmande nog dagens sanning.

Mår illa över mig själv.

Friday, June 08, 2012

För hon har tagit studenten!



Grattis finaste söstra mi! Äntligen är det over and done. Så mycket lycka och sorg, med- och motgångar du har fått uppleva under dessa åren och lyckades du stå där idag med hatten på huvudet och betyget i handen. En liten tår smög sig fram i ögonvrån, du var så fin!

Det är nu jag, som din kloka storasyster, ska skicka iväg dig ut i livet med några visa ord. Eftersom jag inte är någon vidare poet och inte heller någon vis talare lånar jag några ord som kan guida dig i framtiden;

"En dag i taget, det räcker.
Vänd dig inte om och sörj det förflutna,
för det är borta.
Och bekymra dig inte om framtiden,
för den har ännu inte kommit.
Utan lev i nuet,
och gör det så underbart
att det blir värt att minnas."


                       - Ida Scott Taylor


Så, all lycka på vägen mot allt du vill bli. Och om du någonsin tappar bort dig - så finns jag alltid vid din sida.

Thursday, June 07, 2012

Wednesday, June 06, 2012

Finfika

Nationaldagsfirandet är ingenting jämfört med finfika med bästa Eva.

Obskyr?

Börjar nationaldagsfirandet med lite isländsk yoghurt. Namnet får mig att tänka på ordet obskyrt och det är precis vad konsistensen är. Överprisad, dyr, smaksatt kvarg i samma konsistens som innan man spär ut den. Växer lite i munnen såhär på morgonkvisten.

Men bättre detta än inget och den har ju ett grymt bra näringsinnehåll.

Tuesday, June 05, 2012

Vissa dagar..

.. ska man inte stiga upp ur sängen. Sur sambo, massiva tvättberg och utelåst från träningen.

Monday, June 04, 2012

Weekly workout v.22

Måndag; SPIN/CORE á 60 min + CORE á 30 min. (Intervallpass +  blandade core övningar.

Tisdag; VILA

Onsdag; SPINNING á 50 min + STYRKA á 50 min (Bl.a good mornings, utfall, burpees, plankan med knäböj, triceps armhävningar)

Torsdag; VILA

Fredag; SPIN/CORE á 60 min x2. (Backpass + Intervallpass. Tabata - Plankan, sidoplankan, good mornings, crunches 1-10x3, fällkniven, planka med knäböj.

Lördag; CORE á 30 min (tabata - plankan, sidoplanka, good mornings med skivstång, abs med skivstång, fällkniven med skivstång)

Söndag; VILA.

Sunday, June 03, 2012

Gårdagen?

Jodå, jag dansade så mycket att jag tappade ett örhänge och blodblåsor på fingret. Fick dessutom sjukt ont i fötterna, men det var det värt.

Tre timmars sömn, dusch, frukost, lunch och uppiffning senare åker vi hem till mamma och firar styvpappa på hans födelsedag.

Tårta och mums! Denna helgen, alltså. Perfa!

Saturday, June 02, 2012

Skaka rumpa.

Ikväll händer något som inte hör till vanligheterna. Den här bruden ska dra på en klänning, heelsen och bege sig ut och fira att sommaren börjar.

Jag har t.o.m rakat benen övanför knäna. Och valt underkläder med omsorg. Typ matchande.

Wish me luck!

Friday, June 01, 2012

Då kör vi lite till

Svärmorsfika

This is how we roll - och det är därför jag måste gå på ett andra spin/core pass i eftermiddag.

Det här med professionalitet

Jag tycker om hantverkare som är trevliga. Dom får gärna skämta och skratta. Jag blir tacksam om dom städar upp efter sig. Jag kan t.o.m tycka att det är ganska trevligt när dom använder ens namn (på ett väldigt non-creepy vis, såklart.). Men när jag tackar rörmokaren så mycket förhjälpen med att spola köksvasken så att det hädanefter inte ska behöva ta en halvtimme för vattnet att rinna undan och han då svarar mig med ett; "Ingen fara hjärtat, ha en trevlig helg" då kryper det längs ryggen på mig.