Sunday, July 29, 2012

Wohoo.. Eller.. Wait?

Inser att jag har en helt tom, ledig dag framför mig imorgon. Men sambon sover och SMHI lovar såhär kul väder;

Så vad hittar man på då egentligen? Målar naglarna röda, veckohandlar, skurar toaletten, letar upp all smutstvätt i hela lägenheten och trycker ner det i tvättkorgen, tar en tur till Apoteket och fixar kräm mot onda ådernät, letar ny vardagsrumsmatta, planerar matsedel och slö-maratontittar på MasterChef US?


Jag vet faktiskt inte riktigt vad man gör.

Sån där Satördäj, ni vet.

Trots 10 timmar jobb, eller kanske precis därför, blev gårdagen toppen. Eftersom jobbet var uppdelat 5 timmar på morgonen och 5 timmar på kvällen, hann jag med 5 timmar (nästan) på stranden.

Stranden som brukar vara fullproppad med folk låg nästan öde pga ett visst soldis och några moln, men det hade jag inga problem med. Visst, det var ingen stekande hetta, men jag njöt ändå. Två dopp blev det tillockmed för denna frusna svensk.

Idag har vi däremot återigen besök av regnet. Så att vara på jobb fyra timmar till bekommer mig inte så mycket.

I

Wednesday, July 25, 2012

Vi drar (drog) till stranden.

Packade kylväskan, tusen handdukar och rattade mot stranden. Underbart väder och vi hade stranden nästan för oss själva. Dock blev det inget bad, det var äcklig tångsörja flera meter ut.

Behöver jag säga att Kiddot njöt av att få gräva och strosa och springa och slabba med vatten?

Stannade i Bortby på vägen hem. Såg nämligen en skylt om ett glassotek på väg till stranden. Dock hamnade vi på "Rosa's Glasscafé", hur man nu kan kalla det för glasscafé när man erbjuder fem sorters GB kulglass (choklad, vanilj, daim, hallonsorbet och apelsinsorbet), men visst, vi fick glass. Nästa gång blir det dock glassoteket.

Ny när man har packat upp 35 ton Sandby sand, handlat och ätit, känner man sig ganska nöjd. Och trött.

Tuesday, July 24, 2012

Det har varit lite mycket nu.

Igen. Jag har jobbat häcken av mig. Vädret HAR varit skit. Tack gode gud allsmäktige eller valfri profet för att det äntligen har vänt. Det har hänt en hel del. Kiddot bestämde sig för att lägga nytt golv på ICA bestående av 44 000 mentos-rullar som hans mamma, högröd och jättegenerad fick plocka upp under tiden resterande kunder stod och råglodde. Ingen solidaritet där inte.


Vi har också hunnit med marknaderna. Jag blev ett linne med Jack Daniels tryck rikare och tjock.


Idag åkte vi till IKEA. Kryss i taket - jag fick med mig Hubbyn. Inköpen blev soffkuddar, the prydnads-kind. Och doftljus som luktar fräscht wc. Självklart åt vi också vår vikt i skitbilligt fikabröd och avslutade med Sveriges billigaste mjukglass. 


Vi var dessutom så sjukt aktiva under besöket att inte ett endaste foto togs. 


Thats the way we roll. Fotolöst. 


Tack och hej.  

Nu håller jag fredag. Äntligen!

Tuesday, July 17, 2012

En sån där liten uppdatering

Sitter i soffan och frossar gottigheter i mina nya löparskor. Känns inte alls.. Udda.

Saturday, July 14, 2012

Friday, July 13, 2012

Gårdagen i bilder

Allt var jette-jette gott och jag blev jette-jette tjock. Det firar vi med att göra om det igen idag.

Fast idag hoppar vi över krokodilburgaren och käkar thai, italiensk choklad, tysk korv och ännu mer engelsk fudge.

Wednesday, July 11, 2012

Har man inget bättre för sig..

.. när man kommer hem från jobb och dagens löprunda är avklarad kan man alltid baka lite munkar. Det går fint. Nemas problemas och sånt.

Kiddots betyg; "Mamma, den här chokladmunken, den var ju väldigt, väldigt god".

Bästa berömmet.

Monday, July 09, 2012

Friday, July 06, 2012

När man vet att man..

..ska jobba hela helgen, då måsta man lyxa till det lite.

Thursday, July 05, 2012

Äckliga kryp!

Tydligen är det jag som är fästingplockaren i den här familjen. Sambon plockade en - huvudet blev kvar. Jag plockade en - simsalabim, all gone.


Stackars Kiddot är tydligen en fästingmagnet. Bra att veta. 

"Aftonbladet - Slut på solen - här drar regnet in över Sverige"

Ber om ursäkt för uttryck av bitterhet; men när fan var solen här? Ok, jag vet att vädret råkade bli fint i söndags trots molnig förmiddag. Tyvärr missade vi det eftersom vi storrensade här hemma. Jag inser att man får säga att det då var vårt eget fel att vi missade solen. Helt okej. Det kan jag ta. 

Alla dom andra resterande skitdagarna då
? Jag vet att jag jobbar mycket nu, och jag vet att solen tyvärr verkar vara framme dom dagarna jag är instängd bland duschar och städ, men helt ärligt, har det verkligen varit någon sommar förutom chockvärmen i april-maj när ingen riktigt fattade vad som hände?



Vi var och grillade i skogen igår och jag var tvungen att ha tjocktröja, jacka OCH scarfs i halsen. Det är fan inte någon sommarkväll, så får ni säga vad ni vill. 


Jag är bitter på den svenska sommaren. Vi brukade ha ett intensivt kärleksförhållande fyrs-ish månader om året, men vi har gjort slut nu. Han höll inte vad han lovade. Dom senaste året har bara handlat om kompromisser, han har liksom inte hjälpt till, jag har bara gett och gett och inte fått ett skit tillbaka. Det är bittert. 


Kanske borde man sluta vara en sån mes och flytta ifrån landet med mest skitväder i världen (efter england som liksom bara regnar bort - stackare). Jag skiter i att vår sjukvård är gratis och att vi har a-kassa och sånt - för helt ärligt, fungerar det ju inte sååå himla bra längre när vi drar in på kompetent personal och kommer på lysande förslag som fas 3. Det kan helt enkelt inte vara så mycket värre någon annanstans. Och kanske hade man mått bättre om man hade fått se solen lite då och då. 


Dessutom vill jag inte sitta där när jag är 70 och vara bitter för att jag aldrig vågade. 



Tuesday, July 03, 2012

Snaark!

Håller rast. Man kan tro att det är det enda jag gör, men icke. Det är enda tiden jag har tid att uppdatera er. Men i eftermiddag 14 noll noll går jag på ledighet fram till fredag eftermiddag. Göttigt.

Det firar vi med att köpa en locktång på Ica och baka sju sorters kakor (nästan). Vi ska också lata oss ordentligt, helst på stranden, beställa ett ton böcker, strosa på marknad och titta på sjukt mycket zombiesar. Världens bästa ledighet, I tell ya!

Monday, July 02, 2012

Sniff, snörvel

Det är svårt att somna när det känns som om någon stoppat upp tamponger modell extra maffiga i näsan på en. Man får liksom inte riktigt luft.

17.17

Håller rast och snorar grymt mycket. Stackars mig.