Thursday, January 31, 2013

+5

SMHI påstår att det just nu är 5+ grader hos mig just nu och även om man förbiser det faktum att det typ blåser orkanvindar (-ish) ute och låtsas att +5 grader betyder vår så orkar jag liksom inte bry mig. Jag kisarbut genom fönstret och ser solen och enda tanken är "var fan är mina solglasögon", det liksom bränner i ögonen. 

Så istället har jag virat in mig i min (fusk) björnfäll och ligger och försöker hypnotisera smulorna på köksgolvet att liksom sopa upp sig själva. För jag har redan dammsugit en gång idag. Men sen bakade jag och kiddot kakor. Och sen åt vi dom kakorna och det är således därför det känns som en sandstrand under fötterna om man beger sig ut i köket. Men jag orkar liksom inte dammsuga en gång till (vem ORKAR dammsuga två gånger på samma dag). 

Och nu har jag liksom lyckats glömma vad jag ville ha sagt. Kanske var det att det är +5 grader och nästan vår. 

(Och här skulle det egentligen finnas en bild, men eftersom jag fick ge upp blogger appen och istället köra över safari så fattar jag inte riktigt hur jag ska få hit mina bilder. Har fixat och synat och haft mig i picasa, men bilderna från min bildström på telefonen/paddan dyker ändå inte upp. Bara gamla telefonbilder syns. Så nu är allt bara jobbigt. Vem vill blogga utan bilder jämt, menar jag?)

Zzzz... Zzz..

Jag fattar inte var den här enorma tröttheten kommer ifrån. Det känns som om ett litet energisugande monster krupit in i min mage och bosatt sig där och liksom äter upp all min ork till frukost. Jag orkar bara gå upp och bädda, tvätta mg, äta frukost sen kallar sängen. En stund senare orkar jag på sin höjd dammsuga och tre timmar senare orkar jag diska.

Jag vet inte var det kommer ifrån. Hade detta varit under en av mina matepisoder som inträffade förr lite då och då så hade jag förstått det. Jag hade dessutom vrålat till mig själv att rycka upp mig och "ät en smörgås för fan". Men nu är det ju inte så.

Det är dessutom någon sorts härlig ta två betala för en, för jag fick en sån trevlig huvudvärk på köpet. Det känns som om någon försöker trycka på mig en alldeles för liten cykelhjälm i världens tjockaste plåt och det spänner så att man skulle kunna tro att hjärnan skulle rinna ut genom mina öron vilken sekund som helst.

Och värken i knäna. Det får mig att känna mig som 90+. Minst. Dessutom har jag tålamod som en övertrött tvååring.

Och om någon så mycket som andas något om att gå och träna för att "man får ju så himla mycket energi då", så känner jag för att high-fiva dom så jävla hårt. I ansiktet. Med en stol.

Wednesday, January 30, 2013

Allting är bara kräks och sånt.

Då var man sjuk, IGEN. Den här jäkla vintern alltså. Den tar all min kraft. Tur att man har sällskap i sängen i alla fall. Och ett riktigt tjurigt kid. Lyckan!


I blog with BE Write

Saturday, January 26, 2013

Eh, lördag, eller hur?

Nej, nu kör jag och jobbar lite. Och det är fortfarande skitkallt ute och så.



Det var väl mest det.


I blog with BE Write

Friday, January 25, 2013

En-sån-där-liten-inför-helgen-update

Så då var det fredag igen. Helt sjukt så fort tiden går. Snart är januari över och februari tar vid. Och februari kan ju gå ganska snabbt om man har tur. Särskilt detta året. Vi ska ju hinna med en tur till Österrike med svärfamiljen och så är det glittergala på jobbet och sambon fyller år. Så det kan ju gå undan. Och sen är det mars och då är det ju nästan vår. Eller?

Men det var ju inte det vi skulle prata om idag. Jag tänktebara liksom köra en liten snabb uppdate. Berätta att igår var jag med på en trummeditation som var helt fantastiskt spännande, att vi knappt hade något varmvatten i morse när jag skulle duscha. Tänkte också berätta att jag har ätit en sjukt stor mängd kakor idag och att jag är värd det för inom 25 minuter så ska jag köra iväg och jobba för första gången på evigheter. Och sen ska jag jobba hela helgen. Och på måndag. Fast bara korta och bra pass. 

Och ja, balsammetoden funkar fortfarande fint, skulle dock behöva ett lite mer vårdande balsam till längderna som faktiskt ser lite torra och uttråkade ut. Har också en finne på hakan som just nu gör ruggigt ont.

Nej, det var väl bara det egentligen.


I blog with BE Write

Wednesday, January 23, 2013

Efter regn kommer solsken och så vidare.

Vikarien på förskolan undrade om det var storasyster som hämtade idag.

Jag väljer att se det som en stor, fet komplimang.


I blog with BE Write

Vissa dagar får man faktiskt tycka lite extra synd om sig själv

Idag är det en sån där dag (IGEN). Man önskar att det kunde bli vår någon gång och ute är det tre decimeter snö och tusen minusgrader och man bara längtar efter lite som och fågelkvitter. Och doften av grillat och nyklippt gräs. Och att kunna ha skinnjackan på sig och slippa att ha vantar på sig jämt.

Dessutom håller mitt hår ju på att vänja sig vid balsammetoden just nu, vilket innebär att det känns som om jag har kletat in det i en hel paket lätta och sedan somnat. Fast det ser inte fullt så illa ut som det låter, men ändå! Jag ska ta passfoto idag förstår ni och det passet kommer att vara i fem (5!) år. Jag kan ju för farao inte ha ett passfoto i fem år där det ser ut som om jag inte har duschat alls denna sidan jul!

Och så har jag en jättestor torrspricka i mungipan som gör ont och som inte vill läka och imorgon ska jag till tandläkaren igen. Det vet ni ju vad det betyder, "gapa stort" + bedövning (ont, ont, ont!). Och inte ens ett klistermärke får man efteråt.


Så ja, jag kan inte hjälpa att jag tycker lite synd om mig själv idag.


I blog with BE Write

Sunday, January 20, 2013

  

Granatäpple (Pinica granatum)

Måste typ vara världens finaste frukt. Och trots att den mest är kärnor så smakar den dessutom gott. Och nyttig ärden precis som dom flesta andra frukter och grönsaker. Slängde i en sådan här tillsammans med hallon och spenat i min morgon smoothie. En riktig hit. Och istället för juice hade jag avsvalnat hibiskus-te som vätska.

Tänk vad sund man känner sig när man börjar dagen med lite frukt. Och så är det ju så gott. Det är nästan så att jag ligger och längtar kvällen innan. 




I blog with BE Write

Saturday, January 19, 2013

Hej bloggen!

Idag är det lördag. Det har snöat ymnigt hela dagen. Vi drack kiwi/persika/spenat smoothie och åt bullar till frukost. Sen frågade vi kiddot om han inte ville ut och åka pulka. Det ville han inte. Det var minsann skittråkigt att åka pulka. Jag har fördrivit förmiddagen med att tvätta håret med bara balsam för första gången (förvånade rent resultat, måste bara gnugga, gnugga, gnugga lite mera), på allvar övervägt att använda kakao som torrschampo i mitt hår (mitt torrschampo är nämligen sorgligt nog inte no poo, men kakao är och fungerar enligt kommentarer på nätet superfint. Och så luktar man chokladboll) och läst ut "sju jävligt långa dagar" som för övrigt visade sig vara en sjukt bra bok.

Sen åt vi vegetarisk lasagne med fetaost och soltorkade tomater (smaskens), såg "hotell transylvanien" med kiddot. Älskar animerade filmer och denna gjorde oss verkligen inte besviken. Vi intalar oss själva att vi ser dom för kiddot, men det är såå inte sant! Åt bisarra mängder ostbågar också. Och center. När jag packade undan godiset efter filmen frågade kiddot om festen var slut nu. 
Men nej, mamma är bara sprängmätt och kan inte äta mer.
Nähä, men det kan jag, svarar ungen och piper tillbaka in i vardagsrummet. Varsågod! Ät på. Det är bara lördag en dag i veckan.

Nu ligger jag i ryggläge i sängen och känner hur liksom orken har tagit slut. Funderar på om jag ska ladda ner någon ny bok till TOADEN eller om jag bara ska släcka lampan och somna. Men så inser jag att jag inte är pensionär än och därför borde vara vaken längre än till kvart över sju en lördagkväll. Så jag kommer att gå och borsta tänderna och ladda ner en ny bak och ligga och mulitaska den och mina spelappar långt över midnatt.

Who am I kidding? Jag kommer att borsta tänderna, lägga mig med TOADEN i sängen, läsa tre sidor och spela lite sporadiskt och somna före min fyraåring ikväll IGEN. Det där med om det är helg eller inte, det spelar liksom ingen som helst roll längre.


I blog with BE Write

Thursday, January 17, 2013

Ett sånt dära i-lands problem

I vår lägenhet är det just nu så kallt att jag ligger påbyltad i sängen med tre tröjor, filt, halsduk och vantar. Problemet är bara att endast en av mina vantar har sådana där "made for touchscreen" grejor på sig. Resultat; sjukt jobbigt att skriva på paddan. 


I blog with BE Write

Dagens energikick!

Smoothies måste vara den bästa upptäckten någonsin. Jag är själv inte så förtjust i de mer mjölkiga varianterna med yoghurt eller så, jag föredrar mina med bara frukt och juice/kallt te (vissa typer av te är faktiskt sjukt gott att blanda på, våga prova!



Idag körde jag på persika (rikt på järn, vet dock inte riktigt hur mycket nyttigheter som faktiskt finns kvar efter att dom konserverats, längtar nästan ihjäl mig efter sommaren), kiwi (rikt på c-vitamin, mango (innehåller mycket karoten, c-vitamin och antioxidanter) och äpplejuice. Mixa i en blunder och fyll på med is.



Smaskens energiboost!


I blog with BE Write

Hear, hear - efterlyser nagellack!

Har ni kollat i nya numret av Buffé? Inte nog med att där var en hel del sopprecept som såg sjukt smarriga ut, tjejen på framsidan har ett fruktansvärt snyggt nagellack på sig (jag vet, jag är aningen nagellacksnördig). Har såklart skickat iväg ett mail till ICAs kundtjänst för att höra vad det är för ett lack, men fram till dess att jag får svar, vilket kan ta en hel evighet om jag har otur, tänkte jag fråga om ni vet något som ser ut såhär?



Hittills är väl china glaze - robotika och essie - mochachino dom som kommer närmast, eller?










I blog with BE Write

Wednesday, January 16, 2013

Vintern har sina stunder trots allt.

Även om det var kallt så att jag nästan fick istappar i mitt obefintliga skägg, kom jag på mig själv med att njuta en aning av promenaden till dagis. Snön knarrade sådär mysigt under stövlarna och solens strålar försökte värma så gott det gick där den liksom såg ut att ha landat precis i trädtopparna.

Vi tog till och med den långa vägen hem, kiddot och jag.

Snorkall dag i morotens tecken.

Idag är det en sån där dag i Skåne som jag skulle villa kalla snorkall. Flera tusen minusgrader och så kallt att snoret liksom fryser i näsborrarna och andedräkten svider och bränner. Skyndade mig hem från lämning på dagis och kröp ner i sängen med tända värmeljus, tre par strumpor och lika många tjocka tröjor. Men nu är jag lite rastlös. Kanske skulle slängt ihop en morotskaka när man ändå ska stå och riva en hel hög morötter till kvällens vegetariska morotspasta.

Morotskaka är ju mums.

Dessutom kan man ju inte ligga och lata sig i sängen hela dagen.

Tuesday, January 15, 2013

Nej, vet ni vad.

Sitta här och snöa in på en massa spel surfande efter vegetariska recept. Nu tar vi oss i kragen, kör och fyller på olja på bilen, postar brev, hämtar paket och handlar deodorant, så ses vi sen.

Ska bara leta upp det lilla kiddot. Var kan han ha gömt sig tro?

*swoosh*

Jag vet inte riktigt vad det är som händer men det känns som om tiden är lite grann ur led. Det bara svischar till så är det måndag och lika fort svischar det till och blir helg igen. Jag hinner inte riktigt med. Vi går i samma lunk här hemma. Jobb och dagis när det står på schemat. Städar, plockar undan, bakar och lagar veggomat och spelar tusen och ett spel på TOADEN när vi inte har något annat för oss. Kör och fixar nya däck på bilen och hämtar paket. Sånt som alla gör.

Och samtidigt som jag läser överallt om hur deppiga folk känner sig så har jag för en gång skull hittat något inre lugn. Den där konstanta oron i magen har liksom släppt och jag kan ta det mesta med ro. Just nu kan jag inte göra så mycket för att förändra någonting så jag har liksom förlikat mig med att saker och ting kommer, jag behöver inte oroa mig.

Det låter ju käckt och så och det känns fint, men visst tycker jag också sjukt illa om den ständiga kylan och också min hy ser ut som skit och jag är torr överallt. Men våren kommer ju tids nog.

Det gör den alltid.

Friday, January 11, 2013

Wednesday, January 09, 2013

En man som heter Ove.

Lånade nyss "en man som heter Ove" från biblioteket. Över internet. Direkt ner till TOADEN. Är inte det helt fantastiskt, eller vad. Typ tre sekunder tog det.

Alltså jag behöver aldrig någonsin röra vid min laptop igen. Evert.


OBS - varning för negativt rantande och självömkan

Inte nog med att jag fick kräksjuka i födelsedagspresent. Nu fick jag betala tandläkarräkning med pengarna jag fick i present.

Okej jag ångrar mig.

Sitter 1480kr fattigare och ynklig i sängen med hela käften full av tandläkarbedövning.jag tycker inte att det är kul att gå till tandläkaren längre. Och första lagningen någonsin resulterade i ganska stor tandläkarskräck ska jag be att få tala om. Att jag måste dit igen om 15 dagar är ingenting jag gärna vill tänka på.

Och den där belöningen. Den fick utebli pga väldigt fattig just nu. Får ladda ner en gratis e-bok från bibblan istället och äta en torr ostmacka innan jag ska hämta på dagis.

Grattis till mig!

Ps. Om jag låter aningen lite bitter så beror det på att jag är det. En aning. Yttepyttelite.

BTW!

När jag ändå sitter här och kluddar kan jag passa på att fråga om någon av er har något sådär extra superduperbra tips på bloggen app till iPad? På ajfånen har jag blogger+ som jag tycker funkar kanon, men än så länge har jag bara hittat Googles egna app Blogger att använda på TOADEN. Det funkar inte riktigt som jag vill. Jag kan t.ex inte byta fint, vilket retar mig mer än det borde. Dock funkar det superbra med bildströmningen och det är ju verkligen ett plus.

Så tips på blogger app till iPad, tack!

Just nu;

Sitter i sängen med TOADEN och läser ikapp bloggar och dricker hallon/kiwi/tranbär smoothie. Har dessutom hunnit plocka undan i lägenheten, diska, lämna kid på dagis och bytat ut alla utbränna värmeljus. Känner mig spontant som superwoman.

Snart väntas dock ett besök hos tandläkaren. Detta ser jag inte fram emot så himlans mycket. Inte för att jag har tandläkarskräck, tycker faktiskt att det känns helt ok att gå till tandis och gapa stort. Inte heller handlar det om hur mycket pengar jag kommer att gå back den här månaden, även om jag måste erkänna att det svider lite. Nej, det beror på att deras kundbemötande senaste åren har degraderats från "alla tiders!" till "jävligt uselt". Hade tänkt avboka tiden och leta upp en gulligare tandis, men det glömdes bort, så för denna gången får dom duga och så får vi hoppas att jag inte känner mig alldeles för tilltryckt när jag går därifrån.

Skulle jag må rent för dåligt får jag köpa mig själv något fint efteråt. Låter som en bra deal.

Monday, January 07, 2013

En ny kärlek

Idag fick jag ett paket på posten av min älskade sambo. I lådan låg en alldeles ny kärlek. En IPad. Den är helt jäkla fantastisk. Man kan göra allt med den, I kid you not.

Dessutom har jag och kiddot ägnat förmiddagen åt att grovstäda hela lägenheten som nu är ren och fräsch och luktar grönt te och sandelträ. Behöver jag säga att allting känns jäkligt fint just nu?

Totala lyckan här hemma alltså!

Saturday, January 05, 2013

Dagens tips och hur står det till egentligen?

Trots att jag har gått in i det nya året med ett helt nytt lugn i magen så började det inte så bra. En hel del jobb och ytterligare en kräksjukeepisod har avlöst varandra.

Idag är jag dock fri och har passat på att handla och tvätta och rensa ut lite av julen. Det kändes som om det var dags. Men hur kul är det egentligen att läs om mina hushållssysslor. Inte särskilt kul skulle jag tro.

Så här får ni två tips - free of charge!

Vrålgod smoothie - tranbärsjuice/frysta hallon/ananas - mixa och toppa med is. Yum!

Dagens andra tips - filmen 50/50. Vet inte om jag ska skratta eller gråta hälften av tiden, men jag älskar den!

You're welcome!