Tuesday, January 03, 2012

dagens middagstips

aka oh my lordi, it's effin delish.

strimlad kyckling with all things green (och morötter, paprika och cashewnötter)

detta behövs;

. kyckling att strimla eller om man är lite lat - färdigstrimlad
. färska champinjoner
. röd paprika (eller vilken man själv föredrar)
. 2 klyftor vitlök
. kryddor (salt, cayennepeppar, svartpeppar, vitpeppar, stark-som-in-i-rimmar-på-gatan habanero tex-mex krydda.
. färsk broccoli (funkar med fryst)
. morötter
. ärtor (frysta)
. cashewnötter
. valfri dressing eller sås.
.baby spenat

börja med att koka upp vatten till morötterna (som i alla fall jag föredrar lite mjuka fast med tuggmotstånd), broccolin och ärtorna. glöm inte att salta vattnet.

skala och skiva morötterna och släng i dom i det kokande vattnet.

strimla kycklingen och fräs i olja med kryddor och hackad vitlök tills den fått lite färg, blanda sedan i skivade champinjoner och strimlad paprika och låt gotta sig i pannan.

nu är det tid att dela broccolin och slänga i den en vända i vattnet tillsammans med morötterna så att dom också blir lite varma och gottiga.

när allting känns färdigt, häll i ärtorna i vattnet så att dom får dra några minuter.

servera med babyspenat, cashewnötter och sås.


alltså, jag skulle ta en bild, men jag hann inte. och hur kul är det egentligen med en bild på en tom tallrik. ni kan få en bild på broccoli istället.



remember kids, vegetables are good for you! and they're good too.

No comments:

Post a Comment