Friday, July 01, 2011

marknad/loppis/sightseing

vi stack till marknaden i smedstorp. det är härligt med marknad. doften av flottiga munkar och korv, ljudet av trash musik från tivolit, massor av stånd med skit som knallarna försöker kränga på en. det är sommar. vi raggade upp f och barnen och hoppade en sväng i hoppborgen. kiddot är dock inte så orädd som det andra yrvädret så honom fick man stå och hålla i handen dom 4 minuterna han skulle hoppa. så kan det vara, han får hålla sig till studsmattan hemma hos mormor. så vi fick tillbaka biljetten och gick och krängde munkar istället. näst efter churros är det mina favoriter på marknaderna. och langos, och viltkebab, nachos och pizza. ok, jag älskar mat på marknader. jag är inte ett dugg rädd för matförgiftning.

där var loppis också, som vi tyvärr fick hoppa över. att försöka göra lopp fynd med vagn är dömt att misslyckas. och man kan ju inte bara dumpa sitt kid i ett hörn, sånt får man göra när man har barnvakt. lite tråkigt var det, kände att jag gick miste om världens fynd. såg tyra där, ni vet, bloggerskan. men det kändes lite too starstruck och stalkeraktigt att be om ett foto. ångrar mig dock att jag inte frågade var hon köpt sin topp.

anyhwo, sen begav vi oss till bilen. tänkte köra (ännu längre) ut på landet och leta upp ett mysigt fik med goda mackor och lite kaffe. vi körde till gärsnäs, men missade infarten till cafeet, körde till hammenhög och genom borrby och missade varenda loppis/fik/antikveriat/häftig butik längs vägen. skyltar från lilliputland hinner ju ingen vanlig människa läsa innan man har hunnit köra förbi. vi bestämde oss till slut för olof viktors, men tusen bilar fick oss att vända hem igen.

ibland blir det inte som man tänkt sig, men det blir bra ändå. hey, vi kom ju ut och luftade oss lite, inte fy skam det!

1 comment:

  1. Hei, nå mitt i sommaren...så er det mange markeder på gang også i Norge, ta en titt på www.martnar.no

    ReplyDelete