Wednesday, February 29, 2012

Små ögonblick

Host, host.

Idag blev vi hemma från föris. Kiddots räliga hosta har kommit tillbaka. Det är sådana dagar man passar på att mysa hemma. Vi tittar på Umizoomi på tvn och myser framför värmefläkten. Världens bästa uppfinning, det där. Vi passar på att tvätta undan lite smutstvätt och i eftermiddag damsugar vi och bakar en kaka.

Det känns som lagom mycket aktivitet för en dag när man mår sådär.

Weekly workout v.08 (aningen försenad)

Så var ännu en vecka förbi. Snabbt som vinden gick det, men här har vi en liten sammanställning.

Vecka 8

Måndag: Zumba á 60 minuter.

Tisdag: VILA (spring på jobbet kan kanske kvalificeras som i alla fall en bra stunds cardio).

Onsdag: VILA (samma som ovan).

Torsdag: Styrka á 60 min + Zumba á 60 min.

Fredag: VILA (fast egentligen slet jag ut min framför spisen och bakade kakor sex timmar i sträck medan jag skakade rumpa till zumba musik, så jag vet inte hur mycket vila det egentligen blev).

Lördag: CORE á 30 min.

Söndag: Zumba á 60 min.

En fullt tillfredsställande vecka.

Tuesday, February 28, 2012

Tipselitips.


Måste bara tipsa om The River. Så himla bra. Gillar formatet (att det stundvis är filmat som dokumentär/realityshow) och den är lagom läskig (who am I kidding, den är precis så suggesivt läskig att jag bara kan se den på dagen. Se den. En av årets bästa nya tv-serier.

Det här med SMARTSON.

Jag älskar att testa nya saker. Jag gillar SMARTSSON. Just nu kan man få chansen att prova Gevalia Millicanos.

Klicka h ä r och för att få en chans att testa. Jag har anmält mig. Gör det du också.

Just nu;

Sitter med hårfärg i håret som luktar kokos. Kärlek.

Swoosh!

Ibland känns det som om man inte hinner mer än blinka så har en halv vecka gått. Igen.

Det är inte utan att man känner sig lite stressad ibland.

Monday, February 27, 2012

Saturday, February 25, 2012

Att försöka sätta ord på känslor.


Vissa dagar kan man känna sig så otroligt liten, ledsen och så ensam när man tänker på sånt man har förlorat. Den där klumben i halsen liksom bara ligger där och vill inte försvinna och tårarna hotar att svämma över vilken sekund som helst. Man sitter där och är rädd att någon ska se, man kan inte handskas med tanken på att sätta ord på sina känslor, dom är för råa, dom tål inte att utsättas för ljuset.

Man står inte ut med andra människors känslor, inget annat får vägas med ens egen sorg. Man behöver den där tiden själv att låta tårarna rinna och att känna sig liten, ledsen och ensam.

Man får. Man får äta sin egen vikt i cheesecake och fulgråta. Man får tänka på hur det kunde varit. Man får lov att känna att all världens bekymmer vilar på ens axlar. Man får önska att man var någon annan och att inget var såhär. Man får önska att man var fem år gammal igen och inte visste vilka bekymmer och sorger man skulle bhöva uppleva.Man får lov att lyssna på den där låten som gör ont, på repeat. Man får.

Och imorgon kanske man kan vakna och känna att man faktiskt överlevde. Man kan lägga tillbaka alla dom där känslorna och gå vidare. Men just då, i nuet är det tillåtet att känna sorg. Det är tillåtet att vara ledsen.







Friday, February 24, 2012

Kras.

Mina två veckar gamla (bara) glasögon gick nyss sönder. Sprack i bågen under glaset. Så länge fick jag trivas och vara nöjd med mina nya brillor.

Det där budget stället känns inte som en så jäkla bra idé just nu.

Just nu;

Har bakat nonstop i 6 (sex!) timmar. Så jag är lite trött nu. Tror att jag ska bädda ner kiddot och sen hälla mig på soffan. Ljuvliga fredag.

Hemmafix och pannkaksfredag.

Gårdagens träningspass (styrka + zumba) körde totalslut på mina armar. När jag efter dusch och mat landade i soffan kändes det som om jag bar på ett stort kylskåp som jag inte kunde släppa. Dessutom insåg jag att handledskyddet var en gudagåva - både på jobb och träningen. Så nu ska jag hålla ögonen öppna efter ett som sitter lite bättre och sen kan jag kan slippa känna den där molande värken och domningarna i handleden så fort jag använder den. Idag är träningsvärken molande men underbar. Världens bästa kvitto. Träningsvärk alltså. Inte värk. Imorgon är det dags för CORE igen ochjag längtar efter att får sätta tänderna i den där övningen som bara blev kaos sist. Skam den som ger sig liksom.

Idag kör vi en vilodag från träning och ser till att röja lite här hemma, baka till morgondagens kalas och mysa. Dessutom passar vi på att ha pannkaksfredag. Inte illa.

Thursday, February 23, 2012

Nails; OPI - Gargantuan Green Grape



Marsipangrönt är ju hett i vår. Isadora har ett. Dior likaså. Detta är från en gammal OPI kollektion men det känns mer aktuellt än någonsin. För på mig blir det marsipangrönt (flaskans färg är missvisande, resultatet blir som på fotona). Jag tänker på tulpanstjälkar och prinsesstårtor. Ett lack som sätter fart på vårkänslorna på riktigt, trots snöslask utanför fönstret.

Två lacker fick räcka på grund av tidsbrist, men egentligen hade jag nog velat ha tre för att få optimal täckning. Kostar i runda slängar 150 kr på bland annat KICKS och Åhléns.

Wednesday, February 22, 2012

New glasses



Som fattig timvickare är det inte alltid man känner att man har ett par tusen över i bakfickan till nya glasögon. Då känns det som någons sorts hallelujah moment när man snubblar över webbsidor som den h ä r. Fick nya glasögon för runt 200 pix och det tog inte längre än två veckor.

Rena kapet, I say.

Små ögonblick

Tuesday, February 21, 2012

Nails; H&M - Wawawoom



Det var ju ett tag sedan det visades upp några naglar här. Dels för att det inte har blivit så mycket målat på grund av jobb och annat och dels för att jag har varit för ofokuserad för att tömma kameran på bilder. Men nu kör vi igen.

Först ut är H&Ms guldiga lack - Wawawoom. Om man kisar lite och är i rätt ljus kan det nästan se ut som minx, men annars är det mest ett kallt guldlack med skimmer. För dryga 40 kr är det dock ett riktigt fint partylack. Lite glitter på det och WIN.

Två lager räckte för täckning, men nästa gång kör jag tre för att se om effekten blir bättre. Hållbarheten var trots seche vite inte något att hurra för, men det gör ju bara att man kan måla om naglarna lite oftare, right?

(Är sugen på att köpa H&M - Golden Treasure för att se om det är någon skillnad. Det ser ju lite guldigare ut i flaskan. För man kan aldrig få för många guldlack, va?)

(Ber om ursäkt för dom crappy bilderna - det var ett ovanligt svårfotograferad lack och jag hade lite tidspress)

Winner!

Vissa gånger när man ställer upp i tävlingar har man tur och vinner. I förra veckan fick jag hem ett jättefint paket med Essie nagellack som jag van i bjootis adventskalender. Nu är jag riktigt spänd på att få börja lacka loss. Men först väntar ett par dagars jobb - vilket innebär nagellacksförbud. Buhu.

Men på fredag morgon. Då smäller det.

Monday, February 20, 2012

Weekly wishes v.0.8

Kvällens middag;

#veggiemåndag

Just nu;

Efter bara en liten, liten sångstund fick kiddot myror i brallan och ville "goppla" med sin häst istället.

Jaha, då får jag väl sjunga själv då.

Just nu;

Min son är skitsur på mig för att jag satt på fel ställe i soffan.

"Ja, går nu mamma. Ja går nu och du får inte fölla me!"

Två sekunder senare;

"Mamma, du får fölla me"

Det är tur att dom är snabba till att förlåta.

Sunday, February 19, 2012

Weekly workout v.07

Vecka 7

Måndag: Zumba á 50 min

Tisdag: AB burner pass via Nike Training App á 15 min.

Onsdag: Zumba ABS á 20 min (detta kände jag av riktigt ordentligt dagen efter, både i rygg, mage och sida.

Torsdag: Zumba á 50 min

Fredag: VILA

Lördag: CORE á 30 min (oh Lord, jag känner mig hyffsat tränad, men där gick jag bet. Det kändes då, det kändes sen, det känns nu. Jag älskar det.)

Söndag: Zumba á 50 min.

Ja, så såg veckan ut. Micket, micket produktiv. Utöver det har det blivit lite små raska promenadet till och från träning och till och från föris. Sen lyfter och springer man ju en hel del på jobb också

Appropå zumba



Zuuumba!

Jag är frälst. Har nyss varit och skakat rumpa på mitt fjärde pass och jag älskar det. ÄLSKAR! Det tog två gånger innan jag fattade var jag skulle göra av fötterna (det händer fortfarande att jag står där alldeles clueless och flinar som ett fån) men man kommer in i det så snabbt. Sen är man liksom biten. Svetten rinner och pulsen är hög men det är så kul och musiken liksom lyfter en så mycket att man inte märker att man tränar. 50 minuter känns som ingenting.

Jag ger nu upp löpningen. Finns ingen anledning till att jag ska tvinga mig själv och min kropp att göra något som vi verkligen avskyr bara för att må bättre efteråt. Inte när det finns träningspass som är lika kul som en fredagkväll ute på något trevligt dansställe (ok, bortsätt från att jag lät som om jag var 60 bast där. Vad kallas det egentligen? På krogen dricker man och snackar skit och disco dog ut på åttiotalet, right?)

Så imorgon är det dags att snöra skorna igen och älska rytmen.

ZZUUMBAAA!

Saturday, February 18, 2012

Kära grannar!

Jag har en egen spotifylista, men tack ändå.

Just nu;

Att däcka i två timmar mitt på dagen leder till att man är alldeles för pigg när det närmar sig kväll. Imorgon bitti har jag inget val annat än att stiga upp när kiddot känner för det, så det hade varit ganska skönt om jag åtminstone hade börjat bli i alla fall en aning trött.

Summa summarum; Ge fan i att falla i koma på soffelocket.

The loss of a dear, but shallow friend.

Ni vet hur svårt det kan vara att hitta en BH som sitter som den ska. Den håller allt på plats, den trycker inte till för mycket så att man förlorar de smö brön man har och den trycker inte till för lite så att dom liksom dansar för sig själv där innanför kuporna. Den får inte spänna, sitta åt eller skava. Den ska helst bara synas när man vill och då får den gärna kännas lite sexigare än den där träningsBHn man drogs med på mellanstadiet när man (läs; jag) verkligen trodde att man behövde BH (ha, det behövde man inte). eller den där amningsBHn som blev min bästa vän i över sex månader men som var romantikdödaren nummer 1.

Det är inte bara jag som har problem med att hitta rätt i underklädesdjungeln. Min syster köper alltid nya BHar (känns det som) och ändå behöver hon alltid nya - slutsats - hennes inköp är skit. Min mor som har stor och tung byst är alltid på jakt efter en som inte missformar henne totalt eller som fungerar lika effektivt som ett sånt där wife-beater linne.

Jag hade hittat rätt. Den var svart, på rea (halleluja), lite småsexig men ändå basic och den trollade med mina obefintliga kurvor så att jag om jag kisade i spegeln kunde känna mig som Pamela Andersons avlägsna kusin.

Men igår gick den hädan, min bästa BH. I tvätten åkte både byglar och partiet mellan brösten åt skogen. Så nu står jag här, utan min bästa vän och undrar vad jag ska ta mig till. Just nu hoppas jag bara att det var en sådan modell som liksom alltid finns, annars kommer jag att gråta ögonen ur mig.

Så, låt den stora BH jakten begin. Again.

Just nu

Hamnade i koma på soffan i en och en halv timme. Mitt i Fringe - out like a light. Det måste ha varit core-passet imorse som körde slut på mig.

Nu funderar jag mest på om man ska hålla ta ett sent mellanmål eller en tidig, tidig, tidig middag. Båda funkar för mig.

Can't help but thinking

Friday, February 17, 2012

Appropå humor.

När jag såg denna dog jag. Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.

Min humor alltså.

Höll på att kissa på mig när jag såg denna. Satt och skrattade helt ljudlöst och klappade händer lite som en aningen efter säl. Man kan säga att jag kände mig lite "special".

Men håll med om att den är hysterisk.

Vissa dagar säger bara swoosh

Så var det kväll igen. Jag vet inte riktigt vad som hände. Vi vaknade, fikade, tvättade och handlade och vips var det mörkt utanför fönstet. Morgondagen bjuder bara på aningen mer spänning. Core-pass klockan 9.00 och storstädning + vikning av rentvätt - annars chillar vi efter en rätt full vecka.

Nu tänker jag bara njuta i soffan och glo på veckans Grey's innan jag drar mig tillbaka.

Trevlig helg!

Thursday, February 16, 2012

Just nu

Min kropp känns totalt mosad och hjärnan verkar ha runnit ut genom öronen för länge sedan, så nu gräver jag ner mig under täcket och hoppas att jag kan komma ur sängen imorgon bitti.

Känslan som infinner sig;

Skämskudde efterlyses.

Wednesday, February 15, 2012

OnePiece?

Det måste vara THE plagg som har delat upp befolkningen i två läger. Antingen älskar man dom eller så hatar man dom. (Vad man dock inte borde göra är att gå ut i dom på stan). Jag har varit sugen länge. Köpte en kopia som hade passform värre än en svart sopsäck. Vi pratar riktigt illa. Men de där äkta. Dom kan man ju få i ministorlekar som borde kunna sita lite snyggt. Dom kostar såklart därefter.


Men så härligt att få krypa in i någon av dessa efter en lång dag på jobb eller efter duschen efter ett riktigt tufft träningspass. Jag är sugen. Nu mer än någonsin.

Får se till att få lite mer timmar på jobb så att man kan klicka hem en.

Hur gick det egentligen med det dära nyårslöftet?

Jag lovade att vara snällare mot mig själv. Jag skulle inte motarbeta mig själv så mycket. Jag skulle lära mig inse att jag duger som jag är. Att jag är bra och ganska fin. Jag skulle inte plåga mig själv med knasiga dieter och skit. Jag lovad att vara snäll.

Hittills har det inte gått sådär jättebra.

Men nu ska jagskrapa ihop pengar och köpa ett träningskort och ha kul - och på köpet kan jag äntligen tillåta mig själv att äta ordentligt igen.

Jag ska bli snäll mot mig själv igen. För damn it - jag är faktiskt värd det!



Myror i brallan

Känner hur det kliar i hela kroppen efter någonting att göra. Men alla projekt är slutförda/saknar material/för för mycket väsen så det finns ingenting att hitta på. Hatar när rastlösheten kryper på en och bara "Hallå, hit' på nåt'". Och man ba' vadå, då?

Så nu sitter jag här som en annan soffpotatis och bara räknar timmarna tills det är dags att bege sig till jobb.

Eller så kan jag klicka iväg några bokningar på träningspass och titta på the River som jag inte vågar se på sen det blivit mörkt.

Annars får jag väl gå ut och föna bort snön så att det blir vår. I brist på annat liksom.

Tuesday, February 14, 2012

Små ögonblick

Just nu:

Ser ni framstegen?

Saker man hinner på fem timmar

. Stiga upp, sätta på ansiktet och klä på sig tusen plagg för att inte frysa ihjäl.

. Få alla hjärtans mums av fina sambon som aldrig kan planera inför högtider och bemärkelsedagr men som ändå aldrig kommer tomhänt.

. Inse att dumma Nickelodeon har ändrat sin morgontablå så att vi nu är sena och har bråttom, bråttom, bråttom.

. Bråka med litet kid om hur många tidningar man får läsa på toaletten bara för att det är kul, när man faktiskt måste skynda sig till dagis. Bråka om att ta på overallen, skorna, mössan och vantarna. Om vilket håll man ska gå till dagis.

. Få en puss och kram och ett förlåt från litet kid så hjäeteknipande att jag liksom svämmade över av känslor.

. Gå hem från dagis, ladda kaffekokare och sätta igång bästa musiken.

. Dricka kaffe, slipa bordsben och måla underredet på bordet.

. Äta glömd frukost och vika tvätt.

. Diska.

. Dricka mer kaffe och betsa lådfronter till soffbordet.

. Redigera lite bilder.

. Boka in jobb onsdag och torsdag.

. Betsa lådfronterna en gång till.

Herregud vad flitens lampa lyser här hemma. Och klockan är inte ens lunch. OMG. Det måste vara något sådant där dunderkaffe, eller nåt.

Monday, February 13, 2012

Weekly wishes - Valentines

Inte fler!

När jag i smyg pausar Händige Manny på m i n dator (medans kiddot är i köket och "bygger en jymdket") för att beställa nya träningsskor pga av fick sjukt ont på zumban igår:

"AArrggh, neeeej mamma, jag tittar på Manny!"

"Snart, snart, jag bara pausade mamma ska bara beställa ett par skor här, serru."

"Mamma du få inte ha nåja fle skooor!! Du ha skooor!"

Någon har umgåtts rent för mycket med sin far hör jag.

Sunday, February 12, 2012

Zumba!

Så här lycklig är man när man har lyckats hänga med på ett helt zumbapass! Yay!

Träning alltså. Så jäkla bäst!

Friday, February 10, 2012

Att jobba en fredagskväll

Sitter och vilar tassarna på jobb. Dagens outfit är; jeans, tunika med namnbrosch och uska nål (skryt), tofflor med diamanter, varma sockarna, hippaste fiskbensflätan och nya brillorna som gör att jag ser smart ut.

Har även ätit en skitgod chokladmazarin.

Alltså, det här med att vara på landet.

Dom har riktigt schysst väder här.

Thursday, February 09, 2012

Man ska ha husbil..

Sitter och kollar i Stoff och Stil's vår och sommarkataloger efter inspiration och tyg till kommande projekt när jag slår upp den här sidan;


Gissa hur sugen jag blev på en folkavagnsbuss i sommar.

Såhär mycket *sträcker ut armarna* Gärna en blågrå, rosa eller beige, men jag är inte knusslig.

Wednesday, February 08, 2012

Kan någon förklara för min färgblinda sambo att korall och rött inte är samma sak.

#sakersominteärsamma

Just nu

Det är skitkallt i lägenheten trots fyratusentretton värmeljus, och fast jag spacklat, slipat, spacklat, slipat unt so weiter har jag inte fått upp värmen. Hatar att vara kaminlös.

Nu ska det börja målas. Det tar sig, det här.

Ljusa stunder

Sitter i soffan alldeles vrålmätt efter spontan pizzalunch. Jag gillar att pizzaluncha ibland.

Det luktar kanel och liksom kardemumma i lägenheten. Funderar lite på om det kan komma från fiket på hörnet. Eller kanske någon som bakar i huset?

Inser att det är mitt doftljus som luktar. Vill slicka på det, men jag inser att det nog är en sjukt dålig idé.

Sitter nu i soffan och är sjukt sugen på kanelbulle.

Projekt - eller sånt som tar en jävla tid.

Det här med att ta före-bilder. Jag är ganska dålig på det. Projekten här hemma ligger länge (veckor/månader/år) och ändå kommer jag inte på att ta före-bilder förrän jag har hunnit börja på dom. Det är väldigt dåligt.


Just nu är det soffbordet som ska få piff. Katten har använt två av benen som klösbräda så det är uppspacklat på bilderna. Fick slänga på ett extra lager för att jämna ut i morse, så nu väntar jag på att 1mm/tim ska torka. Knopparna på lådorna har varit i ganska kasst skick, så dom ska bytas ut. Bordskivan och eventuellt lådfronterna ska mörkbetsas och stommen ska vitmålas. Men som sagt, just nu väntar jag på att kunna börja gå på spackelresterna med sandpappret.

Så fram till dess sätter jag igång bästaste spotifylistan, dricker ingefärsvatten och njuter av att hela vardagsrummet luktar Harvest Moon. Lite som om lakrits och kanel hade gift sig och fått barn. Mums.

Vad hittar ni på idag?

Tuesday, February 07, 2012

Snökaos

Imorse trotsade jag snön och blåsten och rattade in till stan trots att det kändes skitläskigt. Men jag kände mig väl förberedd utrustad med fulladdad mobiltelefon, skovel och termoställ. Jag skulle ju träffa finaste F och shoppa lite sånt där vardagligt. Umgås. Ensamma. Utan barn.

Och jag kom dit. Slirade bara lite. Handlade så mycket vet jag inte om jag gjorde. Ett skärp, en kjol och en bricka på rean. Skulle ha en termomugg till mitt kaffe, men dom hade höjt priset skitmycket, så jag blev lite snål. Som vanligt.

Vi fikade på världens blaskigaste kaffe och fönsterförälskade oss i världens finaste kofta. Köpte lite goda doftljus och annat smått och gott.

Sen kramades vi och körde på varsitt håll för att hämta upp respektive barn och sen var det på't igen. Iväg och handla pulka till Kiddot och lackfärg och snickerispackel till mamma, för nu jäklar ska det bli fason på soffbordet. Men det blir vitt och brunt - jag fegade ur - som vanligt. Men kanske dyker det upp en blå matta här hemma snart, så lite färg vågar jag.

Men nu ska jag läsa ikapp bloggar och sånt och vänta på att bordet ska torka efter tvätten så att jag kan spackla upp det så att jag bara kan på och slipa imorgon.

Älskar projekt!

Monday, February 06, 2012

Kvalitetstid och viktiga människor

Hatar rysskylan. Här hemma är det så kallt att nagellacket vägrar torka och jag har förlorat tre fina naglar till köldsprickor de senaste dagarna. Tur för mig att jag har beställt vinterskor och nya varma strumpor.

Annars har dagen varit fylld med jobb, lek och umgänge med fina (stora och små) människor. Sådana dagar är så fina. Imorgon väntar mer kvalitetstid med fina människor och en sväng på stan. Tänkte försöka hitta lite pysselsaker åt kiddot och lite smått åt mig själv. Varma saker.

Nu ska jag återgå till att flåsa på naglarna och hoppas att det snart går att lägga på andra lagret (försökte med seche vite innan, men inte ens DET torkar).

Man kanske skulle shoppa ett extra element också imorgon, när man ändå är out and about.

Weekly Wishes v. 0.6

Sunday, February 05, 2012

Oväntade planer

När jag stod i duschen ringde det från jobb. Så lite oplanerat blir det föris för kiddot och en sväng till jobb för mig innan bästisarna inställer sig. Så det kan bli. En ledig dag med lite bus, blev en fullspäckad dag med massor av aktivitet. Och det är bara vad som står på schemat.

Så nu önskar jag en lugn natt, ett sammarbetsvilligt kid imorgon bitti och en mild natt så att jag slipper skrapa rutor + sladda till jobb.

Ok?

Små ögonblick

Saturday, February 04, 2012

Swoosh

Alltså den här helgen. Jag vet att den inte är slut än, vi har ju en hel dag till imorgon, men den har bara swooshat förbi. Vi har åkt pulka, vi har fikat, vi har pottränat, fikat, myst, blivit inne-isade hos mamma, haft tjejkväll/filmkväll/gottefrossa med syster, fikat, brottats med minnen, pottränat, myst lite till, tittat på umizoomi och frossat i ärtor. Det har liksom varit fullt upp.

Och nu rullar vi fram. Nästan.

Jag har stiftat en no computer rule här hemma under kiddots vakna tid. Fast han leker själv (och vill leka själv) så vill jag stötta honom mer i det sociala och i leken och såklart vara med honom. Det är så jäkla lätt att fastna framför bloggar och fotoredigering och annat livsviktigt och man glömmer bort den viktigaste människan i världen. Så, lite tunt här, tills jag kommer in i en bättre rutin med livet.

Men ni förstår säkert.

Och det är ju faktiskt helg, se till och mys lite extra med era kära istället för att sitta och läsa mitt dravel, så ses vi på måndag/tisdag. Deal?

Thursday, February 02, 2012

öhh torsdag

Sitter med värmekudden på magen och hoppas att det kan råda bot på det Losec inte kunde. Det är en sådan dag. Det känns som om jag skulle vilja stöka med hur mycket som helst här hemma men så fort jag reser mig ur soffan viker jag mig dubbel.

Nåja, det måste väl få finnas sådana dagar också.

Wednesday, February 01, 2012

Det här med att det inte bara finns en färg av varje.

Blått. Grönt. Gult. Men så är det inte.


Det är dumt. Det gör att något så enkelt som att måla om ett bord blir skitsvårt för en sådan velpotta som jag (mig?). Redan på steg ett hamnar jag i beslutsångestträsket.

Så, help a girl out. Ett soffbord ska målas och få nya (hela) knoppar. Inredningen i rummet i övrigt går i tråkbeige, tråkgrå och tråkvit så lite (lite), färg behövs för att liva upp. Själv lutar jag lite mot 2, 3, 6 eller 9.

Vad tycker ni?

En helt ovanlig onsdag

Det börjar snöa på ordentligt. Lagom mysigt och jag undrar hur morgondagens väder ser ut. Jag borde ha tagit upp thermostället ur bilen som jag sagt senaste veckan.

Mitt nyårslöfte borde ha varit att sluta skjuta upp saker. Nu får jag frysa istället.

att känna sig lite rastlös.

Den där lite rastlösa känslan som har bott i kroppen den senaste veckan fick lite att sysselsätta sig med idag. Förutom det allmänna pysslandet - byta ut alla tusentrettiotre värmeljusen i lägenheten, vattna blommorna och vika tvätt satte jag igång och rensa ut i kiddots garderob. Den som var smockfull med kläder men ingenting som passade ordentligt. Trots att han fick en hel hög med kläder i julklapp var mycket av detta för stort än och det gamla för litet. Han har liksom hamnat mellan de storlekarna vi har. Så måste vi fixa lite nytt åt honom. Mest var det väl byxor som fattades. Hälften drunknar han i och i hälften ser han ut som Urkel (minns ni honom?) minus hängslena. Så jag antar att vi får beställa lite nytt åt honom ikväll. Att gå med rumpan bar nu när vintern har kommit känns inte särskilt snällt.

Kanske en pyjamas också. Han äger nämligen ingen. Stackars barn. Hittade en jättefin på brittiska amazon med Bärgarn på (nya favoriten, Blixten McQueen kan slänga sig i väggen. Jag håller med. Bärgarn är så mycket gulligare.) men dom skickade inte hit. Typiskt.

Nåväl, nu ska jag sluta babbla om barngarderober och börja samla ihop mig för en promenad mot förskolan i yrsnö. Skitkul. Var det inte dax för vår nu liksom?