Monday, October 31, 2011

måndag morgon och snicksnack om ingefära

sådär ja, då har jag precis läst ikapp bloggarna som jag inte hunnit med i helgen. jag har varit alltför upptagen med att baka, mysa och virka rutor. jag har virkat så många rutor att jag har ont i handen. det känns som om någon har slitit och dragit i senorna och nu ömmar det när jag rör den. men jag tänkte ändå ge mig på det igen lite senare.

men nu till någonting helt annat.

vi måste nämligen prata om en sak. ingefära. min kära mamma har liksom jag problem med magkatarr och andra otrevligheter och hon har tjatat på mig i evigheters, evigheter att om man bara dricker vatten med färsk ingefära i, ja då går allting över. världens alla krig will come to an end, rosenbuskarna will knoppas och fåglar will sjunga och hjälpa dig att baka äpplepaj. well, inte riktigt. men det är bra skit. enda problemet var att det också smakar skit. tyckte jag. i början.

nu har jag druckit ingefärsvatten varje dag i över en vecka och magen känns lite bättre. jag har dock haft skitont om kvällarna, men det är nog som mor min säger att jag är inne i ett skov nu och då är det svårt att hitta något som hjälper. även om det skulle ha bara en ytterst liten effekt är det värt det, det kostar nämligen inte många dollars. dessutom har det en massa andra bra egenskaper.

. ingefära hjälper mot gaser och matsmältningsproblem - bubblig mage, be gone, liksom.

. det har en påvisad effekt mot åksjuka och morgonillamående (och vanligt illamående antar jag).

. det innehåller en shitload av antioxidanter, alltid bra med extra antioxidanter.

. det är också svagt inflammationshämmande. (läste någonstans att man kan fukta en bomullspads med vattnet och tvätta ansiktet med, som ansiktsvatten, det hjälper till att rengöra, verkar antiinflammatoriskt och stänger porerna. skitbra ju.)

så skala ingefära, dela i bitar, häll på varmt vatten och drick. it's a win - win situation. och smaken, gillar man den inte, så vänjer man sig. nu, efter en vecka, har även jag lärt mig gilla't.

2 comments:

 1. Hopps! Dokumenterad effekt mot åksjuka säger du? OH MY GOD!
  Förstår du hur världsomvälvande det är för mig?
  Blir tokåksjuk bara jag ser en bil. Typ.
  Imorgon ska jag tömma Nettos ingefäralager, sen ska det jävlar i havet åkas bil.

  ReplyDelete
 2. Lovar att hålla tummarna! Det ska även finnas ingefärskarameller och någon sorts ingefärstuggummi i asiatiska affärer som kan funka, just so you know.

  nackdelen är bara att effekten är olika från person till person. som med allting annat :-)

  ReplyDelete